ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δισεγγονή του Χρουστσόφ λέει ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η δισεγγονή του Χρουστσόφ λέει ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Παγκόσμια ανησυχία για το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο - «Θα κάνει τα πάντα για να πει ότι νίκησε», λέει η Νίνα Χρουστσόβα, δισεγγονή του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία είναι καθηγήτρια διεθνών σχέσεων και ζει στις ΗΠΑ - Τι είπε σε ΒΒC και Newsweek.


Ως έτοιμο για όλα, ακόμα και για πυρηνικό όλεθρο, παρουσιάζει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Νίνα Χρουστσόβα, δισεγγονή του Νικίτα Χρουστσόφ, ιστορικού ηγέτη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Η καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στις ΗΠΑ, μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek τονίζοντας πως ο Πούτιν είναι ικανός για όλα προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει και να ανακοινώσει πως έχει κερδίσει στο πεδίο της μάχης όσον αφορά τον πόλεμο μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Χρουστσόβα, καθηγήτρια Διεθνών Υποθέσεων στο The New School στη Νέα Υόρκη, είπε ότι φοβάται (σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπει) ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί τελικά να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα για να διεκδικήσει τη νίκη στην Ουκρανία.

«Δεδομένου ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ρωσία για να διεκδικήσει τη νίκη, και τα πυρηνικά όπλα ήταν μέρος της συζήτησης και στις δύο πλευρές, τη Ρωσία και τη Δύση, η τακτική ατομική επιλογή είναι δυνητικά στο τραπέζι», είπε στο Newsweek, προσθέτοντας ότι τα σχόλιά της δεν είναι «πρόβλεψη». «Θέλω να είμαι πολύ σαφής», πρόσθεσε. «Δεν λέω ότι θα συμβεί, αλλά όσον αφορά τα σενάρια, δεν είναι ούτε αδιανόητο ούτε απιθανό».

Νωρίτερα η Χρουστσόβα είπε στο BBC ότι «αυτός ο πόλεμος είναι πραγματικά αυτός που ο Πούτιν σχεδιάζει να κερδίσει και σχεδιάζει να κερδίσει με οποιοδήποτε κόστος. Χωρίς να το προβλέψουμε – αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις επιλογές που οι Ρώσοι μπορεί να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν».


Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Πούτιν προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση ενώ οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. «Οποιαδήποτε χώρα παρέμβει θα αντιμετώπιζε συνέπειες που δεν έχετε βιώσει ποτέ στην ιστορία σας», είπε.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top