ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε ο διάλογος με Πούτιν μετά τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα» είπε ο Μακρόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε ο διάλογος με Πούτιν μετά τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα» είπε ο Μακρόν

Συζήτηση με τον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναμένεται να έχει την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ο διάλογος που είχε αναπτύξει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «παγώσει» μετά τις μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία.

«Μετά τις σφαγές που ανακαλύψαμε στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις, ο πόλεμος πήρε διαφορετική τροπή, οπότε δεν του μίλησα ξανά απευθείας από τότε, αλλά δεν αποκλείω να το κάνω στο μέλλον», είπε ο Μακρόν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι France 5.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε, ακόμα, πως άλλος ένας λόγος για το γεγονός πως δεν έχει, πλέον, την επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν, είναι η προεκλογική καμπάνια στην οποία έχει επικεντρωθεί, ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι δυο ηγέτες μπορούν να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες. «Ο πρώτος λόγος είναι πως πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για την επόμενη μέρα και ο δεύτερος είναι η ειρήνη» είπε, σχολιάζοντας και τη δήλωση του Ντράγκι πως «είναι ανώφελο, πλέον, να συζητάμε με τον Πούτιν».

Ο Μακρόν είπε ακόμα πως σκοπεύει να συζητήσει «το θέμα πρόσθετων κυρώσεων με τον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες αύριο το απόγευμα. Θα συνεχίσουμε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top