ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίπτει και νέα πρόταση θεσμών η Αθήνα

Απορρίπτει και νέα πρόταση θεσμών η Αθήνα

Καθώς είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες, κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα και στη βελγική πρωτεύουσα, διοχετεύουν την πληροφορία ότι η ελληνική πλευρά απορρίπτει τη νέα πρόταση των θεσμών.

Από το πρωί σήμερα, έγκυρα ελληνικά μέσα ενημέρωσης διέκριναν «έντονο εκνευρισμό των κυβερνητικών στελεχών», λόγω του σοβαρού ενδεχομένου, που τελικά υλοποιήθηκε, να δοθεί από τους δανειστές νέα πρόταση στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Η πρόταση αυτή, όπως διαφάνηκε και από τα επικριτικά σχόλια του φιλοκυβερνητικού Τύπου στην Αθήνα, λέγεται πως ενσωματώνουν τις διαφωνίες του ΔΝΤ στην ελληνική πρόταση, κυρίως στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων.

Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για «ένα επικοινωνιακό παιχνίδι» που στήθηκε από το πρωί, με επιλεγμένες διαρροές τόσο από το Μαξίμου, όσο και από τις Βρυξέλλες.

Το non-paper που διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ, και που εμφάνιζε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να αναχωρήσει για τη βελγική πρωτεύουσα, κρίνεται από τους αναλυτές ότι επιβεβαίωνε στην ουσία τη διαφωνία του ΔΝΤ, αλλά προέβαλλε και τον εκνευρισμό της κυβέρνησης.

«Στη διαρροή της Αθήνας οι θεσμοί «απάντησαν» με δημοσιογραφική διαρροή ότι η Ελλάδα πήρε πίσω τα prior actions στα οποία είχε δεσμευθεί χθες το βράδυ» και ακολούθησε η νέα πρόταση των θεσμών και η απόρριψή της από την ελληνική πλευρά», σημείωνε λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Η εξέλιξη αυτή, που από τους πιο ψύχραιμους παρατηρητές εκτιμάται ότι μπορεί να ανατραπεί στις συναντήσεις κορυφής του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των δανειστών, δείχνει να ενδυναμώνει εντούτοις το σκληροπυρηνικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης κατά "συγκεκριμένων θεσμών που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα στην Ελλάδα".

Ο Νίκος Φίλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, είπε ότι βλέπει αναθέρμανση του σεναρίου αποχώρησης του ΔΝΤ, κατηγορώντας το ταμείο ότι δεν θέλει φορολογία πλούτου, θέλει περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αυτό το σενάριο, υπογράμμισε κοινοτική πηγή στην ελληνική πρωτεύουσα, δεν στέκει, και κατηγορηματικά σημείωσε πως «συμφωνία με την Ελλάδα, χωρίς την έγκριση και του ΔΝΤ, δεν υφίσταται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top