ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Φρίκη στην Ουκρανία: Βρήκαν τις σορούς 1.084 αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου – Καταγγελίες για ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη

Νέα Φρίκη στην Ουκρανία: Βρήκαν τις σορούς 1.084 αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου – Καταγγελίες για ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη

Την ώρα που οι συγκρούσεις κλιμακώνονται στην Ανατολική Ουκρανία, οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν την εύρεση 1.084 νεκρών αμάχων στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και ενώ νωρίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, υπήρξαν καταγγελίες για ομαδικούς τάφους με χιλιάδες νεκρούς στη Μαριούπολη.

Ουκρανία: 300 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί

 

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρέι Νεμπίτοφ, βρέθηκαν 1.084 σοροί ανθρώπων που δεν ήταν στρατιώτες ή υπερασπιστές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Το 75% εξ αυτών έφερε τραύμα από όπλα, ενώ 300 πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα.

Η σοκαριστική αυτή ανακοίνωση έρχεται την ώρα που οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι με 3.000 έως 9.000 άμαχους. «Στο χωριό Μανχούς, οι εισβολείς μπορεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της Μαριούπολης. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση με δορυφορικές φωτογραφίες ενός ομαδικού τάφου στην Μπούτσα, όπου βρέθηκαν 70 σοροί.

Σε φωτογραφίες της 9ης Απριλίου από την (αμερικανική ιδιωτική εταιρεία) Maxar, ο χώρος της ομαδικής ταφής στο Μανχούς είναι 20 φορές μεγαλύτερος. Οι κατακτητές έσκαβαν διαρκώς και έθαβαν πτώματα τις επόμενες ημέρες. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κείτονται σε διαφορετικά επίπεδα (στρώματα)», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο Telegram.

Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο συνέκρινε τα «εγκλήματα» των Ρώσων με τη σφαγή στο Μπάμπι Γιαρ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα διαπράχτηκε στη Μαριούπολη. Είναι το νέο Μπάμπι Γιαρ. Τότε ο Χίτλερ σκότωσε Εβραίους, Ρομά και Σλάβους. Σήμερα ο Πούτιν εξοντώνει Ουκρανούς. Έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους στη Μαριούπολη. Απαιτείται μια ισχυρή αντίδραση από όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτή η γενοκτονία», είπε ο Μποϊτσένκο.Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είχε αναφέρει στα μέσα Μαρτίου ότι περίπου 5.000 άμαχοι είχαν ενταφιαστεί σε δημόσιους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης και στα περίχωρά της. Εκτιμά πως περισσότεροι αΚαταγγελίες για παγιδευμένους άμαχους στα ερείπια του Azovstal
Την ίδια ώρα, για παγιδευμένους αμάχους, καθώς και νεκρούς και τραυματίες, κάτω από κτίρια που έχουν καταρρεύσει στο εργοστάσιο Azovstal, κάνει λόγο μέλος του τάγματος Αζόφ που βρίσκεται στο σημείο.

Ο υποδιοικητής Svyatoslav Palamar από το τάγμα του Αζόφ μιλώντας στο BBC ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν συνεχώς το εργοστάσιο. «Όλα τα κτίρια στο Azovstal έχουν πρακτικά καταστραφεί. Ρίχνουν βόμβες, βόμβες που καταστρέφουν αποθήκες και προκαλούν τεράστιες καταστροφές. Έχουμε τραυματίες και νεκρούς μέσα στις αποθήκες. Μερικοί άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι άμαχοι βρίσκονταν σε άλλες τοποθεσίες μακριά από τους μαχητές. «Βρίσκονται σε υπόγεια όπου στο καθένα έχουν βρει καταφύγιο 80-100 άτομα, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι είναι συνολικά οι άμαχοι, καθώς ορισμένα κτίρια είχαν καταστραφεί και οι μαχητές δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά λόγω των βομβαρδισμών», επισήμανε.

Οι είσοδοι σε ορισμένες από τις αποθήκες έχουν «μπλοκαριστεί» από βαριές πλάκες από σκυρόδεμα που μόνο βαριά μηχανήματα μπορούν να μετακινήσουν, επισήμανε. «Διατηρούμε επαφή με τους πολίτες που μένουν σε μέρη που μπορούμε να φτάσουμε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μικρά παιδιά εκεί μόλις τριών μηνών», είπε.

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ρωσικές μονάδες κλιμακώνουν τις συγκρούσεις κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην περιοχή Ζαρίσνε. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν γύρω από την πόλη Ρουμπίζνε στην περιοχή Λουχάνσκ. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από την πόλη Ποπάσνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του επιτελείου, μέρος της πόλης αυτής ήδη ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Διεξάγονται επίσης σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την Μαργίνκα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Ρωσικές μονάδες προσπάθησαν να προελάσουν εκεί με την υποστήριξη πυροβολικού. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) δεν μπορούσε να διασταυρώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες για το μέτωπο του πολέμου.Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.πό 22.000 άμαχοι σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της νότιας Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top