Πλήγμα στην Ουκρανία - Μεγάλη ποσότητα «δυτικών» όπλων κατέστρεψε η Ρωσία

Πλήγμα στην Ουκρανία - Μεγάλη ποσότητα «δυτικών» όπλων κατέστρεψε η Ρωσία

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν μεγάλη ποσότητα όπλων που προμήθευσε η Δύση στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Στο έδαφος του εργοστασίου αλουμινίου της Ζαπορίζια, πύραυλοι Kalibr μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλης ακριβείας κατέστρεψαν υπόστεγα με μια μεγάλη παρτίδα ξένων όπλων και πυρομαχικών με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες προμήθευσαν τα ουκρανικά στρατεύματα», ανέφερε το Υπουργείο σε ενημέρωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο τι είδους όπλα καταστράφηκαν.

Την Τρίτη, μετά από πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών, 40 χώρες πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια στη Γερμανία για να συζητήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία με την Ουάσινγκτον να δεσμεύεται να κινήσει «γη και ουρανό» για να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να νικήσει τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απευθύνει έκκληση για παροχή μεγαλύτερης δύναμης πυρός προκειμένου να απωθήσει τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς, αλλά οι σύμμαχοι είναι επιφυλακτικοί να εμπλακούν σε μια σύγκρουση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE