Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ στις 9 Μαΐου

Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ στις 9 Μαΐου

Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 9ης Μαΐου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών «3+1».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, αντικείμενο της επικείμενης τηλεδιάσκεψης θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η επικοινωνία των τεσσάρων Υπουργών μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε ότι δεν κατέστη δυνατόν να συμπέσουν τα προγράμματα των τεσσάρων Υπουργών για μια κατ' ιδίαν συνάντηση.

Ωστόσο, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό βήμα το γεγονός ότι η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.