ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bγαίνει από δεξιά ο ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ & ΔΗΚΟ για Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη - Εκστρατεία αποδόμησης του τέως ΥΠΕΞ

Bγαίνει από δεξιά ο ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ & ΔΗΚΟ για Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη - Εκστρατεία αποδόμησης του τέως ΥΠΕΞ

Οι εξελίξεις που σημειώνονται στο χώρο της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνουν τον ΔΗΣΥ, αφού οι όποιες επιλογές τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΚΟ, επηρεάζουν άμεσα τις πολιτικές στοχεύσεις του κυβερνώντος κόμματος στην προσπάθεια για ανάδειξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Η επισημοποίηση από πλευράς ΑΚΕΛ ότι συζητεί το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη για το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε στον ΔΗΣΥ την ευκαιρία να στρέψει τα βέλη του εναντίον της Εζεκία Παπαϊωάννου. Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ, ή να κατονομάζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να εξουδετερώσει το αφήγημα της αντιπολίτευσης περί της ανάγκης για αλλαγή, από τη στιγμή που καταφεύγει σε πρόσωπα που υπηρέτησαν τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη χωρίς να διαφοροποιηθούν για οποιοδήποτε θέμα.

Διπλή στόχευση

«Όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα είναι κωμικοτραγικά. Ο τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του. Και η αντιπολίτευση έχει βαλθεί να τα ξεπεράσει», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου. «Μήνες τώρα ψάχνουν υποψηφίους. Κάθε εβδομάδα αναβάλλουν τις αποφάσεις τους για την επόμενη. Και πού καταλήγουν αυτοί που τόσα χρόνια φωνάζουν για αλλαγή; Να υποστηρίζουν στελέχη της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Στελέχη που ούτε μία φορά δεν διαφοροποιήθηκαν από πολιτικές που η αντιπολίτευση δεν κουραζόταν να καταγγέλλει», σημείωσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Πέραν όμως του ΑΚΕΛ και του Ανδρέα Μαυρογιάννη, η δήλωση Δίπλαρου είχε ως αποδέκτη και το έτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΔΗΚΟ, το οποίο φέρεται να προσανατολίζεται προς στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. Τα βέλη στρέφονται και εναντίον του τέως ΥΠΕΞ, τον οποίο η Πινδάρου προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδομήσει. Η προσπάθεια θα λάβει μορφή συντονισμένης εκστρατείας αμέσως μόλις εξαγγείλει την υποψηφιότητά του (κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες) και θα γίνει ακόμη πιο έντονη σε περίπτωση που υποστηριχθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η αναφορά Δίπλαρου σε «στελέχη της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Στελέχη που ούτε μία φορά δεν διαφοροποιήθηκαν από πολιτικές που η αντιπολίτευση δεν κουραζόταν να καταγγέλλει», στρέφεται ξεκάθαρα κατά του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξαγγείλει ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

Εκστρατεία αποδόμησης

Στόχος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι να παρουσιάσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως διασπαστή της παράταξης, που θα συνεργαστεί με ένα κόμμα της αντιπολίτευσης το οποίο ζητεί την αλλαγή διακυβέρνησης με ένα πρώην στέλεχός της. Το σημείο αυτό θα αποτελέσει και την προμετωπίδα της επικοινωνιακής τακτικής που θα ακολουθήσει η Πινδάρου και εναντίον του ΑΚΕΛ σε περίπτωση που προχωρήσει με την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στον ΔΗΣΥ εκτιμούν ότι με ανθυποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θα δυσκολευτεί να υπερασπιστεί τους προεδρικούς χειρισμούς που έγιναν στο Κραν Μοντάνα, κάτι το οποίο αποτελεί τον άξονα του αντιπολιτευτικού αφηγήματος του ΑΚΕΛ. Από την άλλη όμως, στον ΔΗΣΥ παραδέχονται ότι με υποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αφαιρείται από τον Νίκο Χριστοδουλίδη το ίδιο εμπόδιο, δηλαδή, η υπεράσπιση των χειρισμών που έγιναν στο Κραν Μοντάνα και γενικότερα η διαχείριση του Κυπριακού και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, πυλώνας της πολιτικής αλλά και επικοινωνιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Πινδάρου, είναι ότι ο ΔΗΣΥ, με υποψήφιο τον Πρόεδρό του, αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερής πορείας, στο Κυπριακό, την οικονομία και τα υπόλοιπα μεγάλα θέματα.

Στο ΑΚΕΛ λαμβάνουν υπόψη τα ζητήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση που προχωρήσουν με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αλλά εκτιμούν ότι σε κάθε περίπτωση όλα αυτά τα θέματα είναι διαχειρίσιμα.

Από πλευράς ΔΗΚΟ, εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα της εξαγγελίας της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, η οποία θα πρέπει να γίνει για να μπορέσουν να υπάρξουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top