«Τσάκωσαν» Ελληνίδα με 11 κιλά κάνναβης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

«Τσάκωσαν» Ελληνίδα με 11 κιλά κάνναβης στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Έντεκα κιλά ινδικής κάνναβης, αξίας 6 εκ ΤΛ (πεερίπου 375.000 ευρώ), εντόπισε η υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα μετά από την επιχείρηση «Το τελευταίο ταξίδι», στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, για την υπόθεση συνελήφθη μια γυναίκα που φέρεται να είναι Ελληνίδα και γι’ αυτό το δημοσίευμα κάνει λόγο για «σύνδεση με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «αστυνομικός ανακριτής» Σερκάν Σακαλί ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι χθες, 5 Μαίου στις 15.10, σε βαλίτσα στο παράνομο αεροδρόμιο, εντοπίστηκαν 9 πακέτα τυλιγμένα σε νάϊλον, που περιείχαν ποσότητα περίπου 11 κιλών ινδικής κάνναβης.

Μετά από έρευνα, ανέφερε, ανακάλυψαν ότι η ύποπτη που συνελήφθη στις 4 Μαΐου, είχε έρθει σε επαφή στην Ελλάδα με άτομο που είναι γνωστό ότι ασχολείται με εμπορία ναρκωτικών υπό την ονομασία Μάκης, από τον οποίο πήρε το εισιτήριο, τα χαρτιά εισόδου στο ψευδοκράτος και διαμονής, κι επιπλέον 450 ευρώ για έξοδα ταξιδιού.

Εγινε επίσης γνωστό ότι η ύποπτη συναντήθηκε στις 5 Μαΐου στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, με οδηγία του Μάκη, με άτομο από το οποίο πήρε το εισιτήριο και τα έγγραφα εισόδου στο ψευδοκράτος και για το ξενοδοχείο. Τα πακέτα με τα ναρκωτικά θα πήγαιναν στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε στα κατεχόμενα η ύποπτη από άλλο άτομο που δεν γνώριζε και γι’ αυτό θα ελάμβανε 1000 ευρώ.

Ο Σακαλί ανέφερε ότι η ύποπτη παραδέχθηκε, μέσω διερμηνέα, τις κατηγορίες που της προσάφθηκαν και έδωσε θεληματική κατάθεση.

Σύμφωνα με τον «αστυνομικό ανακριτή» διερευνάται κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση της υπόπτου με την «νότια Κύπρο», όπως αναφέρονται οι ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές.

Η ύποπτος τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.