ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η κατασκήνωση στον Πρόδρομο - Σημαντική στήριξη στην ψυχολογία των παιδιών

Ανοίγει η κατασκήνωση στον Πρόδρομο - Σημαντική στήριξη στην ψυχολογία των παιδιών

Τη λειτουργία της κατασκήνωσής του στον Πρόδρομο κατά τη θερινή περίοδο αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, θεωρώντας πολύ σημαντική την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και αναγνωρίζοντας την ανάγκη τους για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας (αρ. 17) με ημερομηνία 8 Απριλίου 2022, με το οποίο επιτρέπεται η οργάνωση κατασκηνώσεων τηρουμένων του κανονισμού 78(2) και των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Το Υ.Π.Π.Α.Ν. θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, ώστε να προγραμματιστεί για τις θερινές κατασκηνώσεις του στον Πρόδρομο, σε αναμονή και των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για τους κατασκηνωτικούς χώρους (πρωτόκολλο), οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπ. Υγείας, βρίσκονται στη διαδικασία επεξεργασίας του πρωτοκόλλου.

Αναλυτικότερα:
1. Θα λειτουργήσουν θερινές κατασκηνωτικές σειρές στον Πρόδρομο, μεταξύ 10 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 2022, ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει.
2. Η φιλοξενία σε κάθε κατασκηνωτική σειρά θα διαρκεί επτά ημέρες (από Κυριακή ως Κυριακή), εκτός από την τελευταία σειρά που θα διαρκέσει έξι ημέρες.
3. Θα παραχωρηθεί μικρός αριθμός θέσεων σε κάθε σχολείο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά της Ε΄ τάξης, που προέρχονται κατά προτεραιότητα από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και δεν έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε άλλη κατασκήνωση που οργανώνουν διάφοροι φορείς (ομοσπονδίες, συντεχνίες, δήμοι, κ.λπ.).
4. Κάθε παιδί, που τελικά θα επιλεγεί, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των €70,00 ως δικαίωμα συμμετοχής του.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου που στάληκε στα σχολεία εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top