«Το επάγγελμα μου δεν το αλλάζω» «Αλλάζω πατρίδα, θρησκεία αλλά το επάγγελμα μου δεν το αλλάζω», είπε ένα από τους αγανακτισμένους κτηνοτρόφους.
«Δεν μπορείς να συγκρατήσεις ένα αγανακτισμένο πλήθος», δήλωσε εκπρόσωπος των παραγωγών.
«Το γάλα είναι απαραίτητο για να παραχθεί το χαλλούμι», πρόσθεσε.
«Οι παραγωγοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή αλλά πρέπει να αυξηθούν και οι τιμές του τελικού προϊόντος από τους τυροκόμους για να μπορούν και οι κτηνοτρόφοι να πληρώνονται στο δικό τους το προϊόν, το γάλα, στην τιμή που πρέπει να πληρώνονται», δήλωσε δεύτερος εκπρόσωπος.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.