ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η κόντρα Κυβέρνησης & ΑΚΕΛ - Απάντηση με αναφορές στην κρίση του 2013

Μαίνεται η κόντρα Κυβέρνησης & ΑΚΕΛ - Απάντηση με αναφορές στην κρίση του 2013

Με γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου, απαντά η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ, η οποία περιέχει αναφορές στην κρίση του 2013.

Αυτούσια η δήλωση:

Το ΑΚΕΛ νομίζει ότι η οικονομία λειτουργεί με εντολές και παραγγέλματα και παπαγαλίζοντας δύο προτάσεις.

Η δε ακρίβεια κατά τη θεωρία τους δεν τιθασσεύεται επειδή είναι ανάλγητη η Κυβέρνηση. Είναι με αυτή τη «σοβαρότητα» που όταν κυβερνούσαν έστειλαν τη χώρα στον γκρεμό.

Η απάντηση της Κυβέρνησης δίνεται μέσα από τις πολιτικές που φέρνουν αποτελέσματα, ενώ διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα της χώρας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική μας πορεία.

Όσον αφορά επιπρόσθετα μέτρα, με την ίδια σοβαρότητα και ορθολογισμό που μας έβγαλε από την κρίση του 2013 που δημιούργησαν αλλά και την κρίση του κορωνοϊού, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, σε γραπτή του δήλωση τόνισε πως  «Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για την ακρίβεια που καλπάζει»

Συνέχισε αναφέροντας ότι η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη στο Προεδρικό για την ακρίβεια αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αντί για μέτρα, μετά από πολύμηνη αδράνεια, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη ανακοίνωσε νέες συσκέψεις για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη κοινωνικά ανάλγητη αρνείται την πραγματικότητα. Σφυρίζει αδιάφορα για την ακρίβεια που καλπάζει και τη ζει στο πετσί του ο κυπριακός λαός. Κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια.

Το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό κατάθεσε προτάσεις νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας και πλαφόν στα καύσιμα, για μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, σημείωσε. 

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΑΚΕΛ και τα αιτήματα της κοινωνίας. Χρειάζονται μέτρα τώρα, είπε κλείνοντας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top