ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η στήριξη της Κύπρου, λέει ο Τουσκ στον Αβέρωφ Νεοφύτου που είχε σειρά επαφών στο συνέδριο του ΕΛΚ

Προτεραιότητα η στήριξη της Κύπρου, λέει ο Τουσκ στον Αβέρωφ Νεοφύτου που είχε σειρά επαφών στο συνέδριο του ΕΛΚ

Η στήριξη προς την Κύπρο «είναι και θα είναι μια από τις υψηλές προτεραιότητες της πολιτικής μου ζωής», ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη συνάντησή του, την Τρίτη, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο περιθώριο του τριήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) στο Ρότερνταμ. Το Κυπριακό και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Νεοφύτου κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον κ. Τουσκ «για τη διαρκή υποστήριξη στο Κυπριακό» και αναγνώρισε τη στάση του «δίπλα από την Κύπρο, υποστηρίζοντας το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες» ενώ απευθυνόμενος στο πρόσωπό του, είπε ότι «πραγματικά εκτιμούμε τα όσα έχετε κάνει για τη χώρα μου».

Από την πλευρά του ο κ. Τουσκ είπε ότι «αν είσαι Χριστιανοδημοκράτης, αν είσαι Ευρωπαίος, αν είσαι έντιμος, οφείλεις να στηρίξεις με τις προσπάθειές σου, με τη δουλειά σου την Κύπρο» και πρόσθεσε ότι «είναι και θα είναι μια από τις υψηλές προτεραιότητες της πολιτικής μου ζωής, το να υποστηρίζω τη χώρα σας».

Εξάλλου, με σειρά συναντήσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ρότερνταμ, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Συνεδρίου του ΕΛΚ. Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τους Nicolae Ciuca, Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, με τον νέο Πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον Johannes Hahn, Ευρωπαίo Επίτροπο για τον Προϋπολογισμό και Διοίκηση, με την Mairead McGuinness, Ευρωπαία Επίτροπο για τις Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ένωση κεφαλαιαγορών, με την Mariya Gabriel, Ευρωπαία Επίτροπο για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία, με την Dubravka Šuica, Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία και με τον Bernard Grech, Πρόεδρο του Partit Nazzjonalista Μάλτας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ΔΗΣΥ, στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Νεοφύτου βρέθηκε το Κυπριακό και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ενόψει και του ψηφίσματος που θα προωθήσει την Τετάρτη ο ΔΗΣΥ, αλλά και το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση την παρούσα περίοδο, από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ως το μεταναστευτικό.

Ο κ. Νεοφύτου πρόταξε στις συναντήσεις αυτές τις θέσεις του ΔΗΣΥ «για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας, τη συλλογική μας ασφάλεια έναντι των δυνάμεων της βίας και του αναθεωρητισμού και την κοινή μας προοπτική για μια βιώσιμη, ψηφιακή και πράσινη Ευρώπη».

«Το δυνατό μήνυμα που αποστέλλει το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ είναι ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η κατεξοχήν Ευρωπαϊκή παράταξη της Κύπρου, έχει φωνή και επιρροή στα διεθνή κέντρα εξουσίας και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μας με τους εταίρους και συμμάχους μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top