ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεκάνος: Εξίσου επωφελής η πρόταση για ΜΟΕ - Εκφράζει τη λύπη του για απόρριψη από τους Τ/κ

Πελεκάνος: Εξίσου επωφελής η πρόταση για ΜΟΕ - Εκφράζει τη λύπη του για απόρριψη από τους Τ/κ

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ωφελεί εξίσου τις δύο κοινότητες, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, εκφράζοντας λύπη για την απόρριψη των προτάσεων από την τ/κ πλευρά.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη το γραφείο του Τ/κ ηγέτη, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «είναι με λύπη που έχουμε πληροφορηθεί για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας με την οποία απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ουσιώδη μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Μια πρόταση, συνεχίζει, «που ωφελεί εξίσου και τις δύο κοινότητες και στόχο είχε τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος, που θα οδηγούσε σε επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Η απόρριψη, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «δεν αποδεικνύει πάρα μόνο την αδιαλλαξία της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς. Μια θέση που είναι σε βάρος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που υποσκάπτει τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος αλλά και αποδεικνύει ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας και των όσων ανέλαβαν αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων να εκφράζουν τις επιδιώξεις της Άγκυρας».

Συναφής με την πιο πάνω διαπίστωση είναι και το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, λέει καταληκτικά ο κ. Πελεκάνος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top