ΔΙΕΘΝΗ

Bitcoin: Νέα βουτιά σε χαμηλό 18μήνου - Κάτω από τις 25.000 δολάρια υποχώρησε η τιμή του

Bitcoin: Νέα βουτιά σε χαμηλό 18μήνου - Κάτω από τις 25.000 δολάρια υποχώρησε η τιμή του

Κάτω από τις 25.000 δολάρια υποχώρησε η τιμή του Bitcoin το πρωί της Δευτέρας, καθώς το αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον και οι αυξανόμενοι συστημικοί κίνδυνοι στην αγορά κρυπτογράφησης ασκούν πιέσεις στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα καταγράφει δώδεκα εβδομάδες συνεχούς πτώσης, υποχωρώντας από σχεδόν 49.000 δολάρια τον Μάρτιο του 2022 σε κάτω από 25.000 δολάρια.

Το Σαββατοκύριακο και το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Έδειξε κάποιες ενδείξεις φθίνουσας βάσης στα μέσα Μαΐου, αλλά τα ανησυχητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα ελάχιστα μείωσαν το πτωτικό κλίμα.

Νέο πλήγμα
Η αγορά δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network, ότι θα διακόψει τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών λόγω «ακραίων συνθηκών της αγοράς»

«Προχωρούμε σε αυτή την απαραίτητη ενέργεια… προκειμένου να σταθεροποιήσουμε τη ρευστότητα και τις λειτουργίες, ενώ λαμβάνουμε μέτρα για τη διατήρηση και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση σε blog.

Το Celsius Network, το οποίο συγκέντρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση στα τέλη του περασμένου έτους, είναι σημαντικός παίκτης στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει έντοκα προϊόντα σε πελάτες που καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους στην εταιρεία και δανείζει κρυπτονομίσματα για να κερδίσουν απόδοση.

Από τις 17 Μαΐου, η εταιρεία είχε επεξεργαστεί δάνεια αξίας 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε περιουσιακά στοιχεία 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ανέφερε τον Αύγουστο του περασμένου έτους ότι είχε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή: ot.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top