LIFESTYLE

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Αθηνάς Οικονομάκου - Το ανακοίνωσε η ίδια

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Αθηνάς Οικονομάκου - Το ανακοίνωσε η ίδια

Μετά το περιστατικό με την κουμπάρα της που κατηγορείται για κλοπή 69.500 ευρώ (δείτε εδώ λεπτομέρειες), ακόμα ένα άσχημο γεγονός χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της Αθηνάς Οικονομάκου. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι το έχουμε πάθει και γι' αυτό... συμπάσχουμε! Ξέρουμε πόσο βασανίζεται!

Η ηθοποιός μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram πριν από λίγες ώρες έκανε γνωστό πως έχει χαλάζιο. Συγκεκριμένα δημοσίευσε το παρακάτω story:

«Και πριν πάω για ύπνο και βασικά πριν βάλω αλοιφή στο μάτι μου για το χαλάζιο και δεν θα βλέπω τίποτα» έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

Τι είναι το χαλάζιο στο μάτι που παιδεύει την Αθηνά Οικονομάκου αυτή την περίοδο
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βασίλειος Σκουτέρης MD, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος, το χαλάζιο είναι μια διόγκωση η οποία εμφανίζεται στην μέση του βλεφάρου και συνήθως εξελίσσεται σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι συνήθως ένα ανώδυνο πρήξιμο στο βλέφαρο με μικρή ή μέτρια ευαισθησία που μπορεί να συνδέεται και με αυξημένη δακρύρροια, αίσθημα βάρους και ερυθρότητα του επιπεφυκότα. Σε μεγάλα χαλάζια μπορεί να δημιουργηθεί αστιγματισμός από την πίεση που ασκείται στον κερατοειδή. Το Χαλάζιο μπορεί να εμφανιστεί στο κάτω ή στο πάνω βλέφαρο.

Τα χαλάζια οφείλονται σε απόφραξη ορισμένων αδένων που λέγονται μεϊβομιανοί. Οι αδένες αυτοί βρίσκονται παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο και είναι 40 με 50 στο πάνω βλέφαρο και 30 με 40 στο κάτω. Η χρησιμότητα τους είναι να παράγουν ένα λιπώδες έκκριμα το οποίο συμμετέχει στην δημιουργία των δακρύων και για την ακρίβεια της εξωτερικής του στοιβάδας που λέγεται λιπώδης. Όσο καλύτερη λειτουργιά έχουν αυτοί οι αδένες τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία του συνόλου της δακρυϊκής στοιβάδας άρα και τόσο λιγότερη η στεγνότητα των ματιών. Όταν οι αδένες αυτοί δυσλειτουργούν δημιουργείται μια κατάσταση που λέγεται βλεφαρίτιδα και στην οποία συνυπάρχει μια ήπια φλεγμονή. Τότε, το λιπώδες έκκριμα των μεϊβομιανών αδένων αλλάζει σύσταση και συσσωρεύεται στο σημείο που εκβάλει. Αποτέλεσμα είναι η συχνή απόφραξη τους δηλαδή η εξέλιξη σε χαλάζιο κάτι το οποίο επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την φλεγμονή.

Σε τι διαφέρει από το κριθαράκι στο μάτι;
Το κριθαράκι στο μάτι είναι μια παρεμφερής πάθηση στην οποία υπάρχει ερυθρότητα και πόνος ακριβώς στο χείλος του βλεφάρου και η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε χαλάζιο. Οφείλεται σε οξεία μόλυνση από κάποιο μικρόβιο με συχνότερο τον σταφυλόκοκκο.

Ποια είναι η θεραπεία για αντιμετώπιση του χαλαζίου;
Η αντιμετώπιση του χαλαζίου στο μάτι αρχικά είναι συντηρητική. Μια αγωγή στην οποία περιλαμβάνεται συνδυασμός ενός αντιβιοτικού και κορτιζόνης σε μορφή σταγόνων ή ακόμα καλύτερα αλοιφής είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση. Η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα εάν ζητήσουμε από τους ασθενείς να κάνουν χρήση ζεστών επιθεμάτων (κομπρέσες) τα οποία μαλακώνουν το λιπώδες έκκριμα των αδένων και βοηθάνε στην διάνοιξη τους με φυσικό τρόπο. Εάν παρά την θεραπεία το χαλάζιο συνεχίζει να διογκώνεται υπάρχει και η λύση της ένεση κορτιζόνης προκειμένου να αποφευχθεί η χειρουργική αφαίρεση. Συστηματική αντιβιοτική αγωγή (με χάπια) σπανίως χρειάζεται και μόνο εάν το χαλάζιο επιμολυνθεί και η μόλυνση αρχίζει να επεκτείνεται σε όλο το βλέφαρο.

Πηγή: Youweekly.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top