ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια – Οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ από διάφορες κοινότητες της Κύπρου συναντιούνται δίνοντας μήνυμα ενότητας

Μια μέρα γεμάτη υπερηφάνεια – Οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ από διάφορες κοινότητες της Κύπρου συναντιούνται δίνοντας μήνυμα ενότητας

Πλήθος κόσμου και οργανώσεις ΛΟΑΤΚI+ από όλη την Κύπρο δίνουν το δικό τους παρόν αύριο 18 Ιουνίου στη μεγάλη πορεία Υπερηφάνειας.

Ο Ιούνιος έχει καθιερωθεί ως «Μήνας Υπερηφάνειας» σε ολόκληρο τον κόσμο. Οργανώσεις διοργανώνουν κατά τον μήνα πορείες υπερηφάνειας, μία μέρα διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά και εορτασμού του κάθε ενός μέλους της κοινότητας ξεχωριστά.

Στην Κύπρο, φέτος στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας με κοινό την υπερηφάνεια, έχουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστές πορείες, μία από τις ελεύθερες περιοχές, αρχίζοντας από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, και μία από τα κατεχόμενα, με σημείο έναρξης το πάρκο "Kuğulu". Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και όλοι μαζί θα συναντηθούν γύρω στις 7 μ.μ. στο «Σπίτι της Συνεργασίας – Home of Cooperation» απέναντι από το Λήδρα Πάλας.

Θα ακολουθήσει πάρτι με DJs μέχρι και τις 11 το βράδυ. Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν τους συμμετέχοντες ότι για το πάρτι ενδέχεται να ζητηθεί η επίδειξη της ταυτότητας για την διέλευση από το οδόφραγμα προς το Σπίτι της Συνεργασίας. Η διασκέδαση θα συνεχίσει στο S//IP Club.

Την πορεία συνδιοργανώνουν οι οργανώσεις Queer Collective CY, Queer Cyprus, LGBT Pilipinas, LGBT Africa και University of Cyprus LGBTQIA+ and Allies Club.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση ανήκει στη νεοσύστατη ομάδα Queer Collective CY. Εκπρόσωπος της Ομάδας, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε πως η δημιουργία του Queer Collective CY προέκυψε μέσα από την ανάγκη του να χτιστεί μία αίσθηση κοινότητας, community, που ένιωθαν ότι έλειπε και λείπει ακόμη από την Κύπρο.

«Το Queer Collective CY αποτελείται από μία ομάδα ατόμων από διαφορετικά υπόβαθρα που θέλουν ακριβώς να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία της αίσθησης κοινότητας μέσα στην κυπριακή πραγματικότητα», σημείωσε.

Στόχος της Ομάδας είναι το Queer Collective CY να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την κοινότητα, ένα ασφαλή χώρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top