ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος δημοσιογράφος πούλησε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης για να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας

Ρώσος δημοσιογράφος πούλησε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης για να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ, ο διευθυντής της ρωσικής εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα, πούλησε χθες Δευτέρα σε δημοπρασία το μετάλλιο του βραβείου Νόμπελ που του είχε απονεμηθεί έναντι 103,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσού που θα διατεθεί για να βοηθηθούν τα παιδιά που εκτοπίστηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα χρήματα που διατέθηκαν για την αγορά στη Νέα Υόρκη, η οποία κλείστηκε τηλεφωνικά από πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν, θα προσφερθούν στο πρόγραμμα της UNICEF για τα παιδιά που ξεριζώθηκαν εξαιτίας της σύρραξης, επιβεβαίωσε η Heritage Auctions, που ανέλαβε την πώληση.

Ο κ. Μουράτοφ έλαβε το περίβλεπτο βραβείο το 2021, μαζί με τη Φιλιππινέζα δημοσιογράφο Μαρία Ρέσα· η επιτροπή τους τίμησε «για τις προσπάθειές τους να προαγάγουν την ελευθερία της έκφρασης».

Η Νόβαγια Γκαζέτα ανακοίνωσε στα τέλη του Μαρτίου πως αναστέλλει τις εκδόσεις της στη Ρωσία, την ψηφιακή και τη χάρτινη, ως το τέλος της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, εν μέσω σκλήρυνσης της στάσης του Κρεμλίνου έναντι των διαφωνούντων.

Σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε για τη δημοπρασία της Heritage Auctions, ο δημοσιογράφος τόνισε πως το να κερδίζεις το βραβείο Νόμπελ «σου δίνει την ευκαιρία να ακουστείς».

«Το σημαντικότερο μήνυμα σήμερα είναι πως ο κόσμος καταλαβαίνει πως γίνεται πόλεμος και πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν περισσότερο», πρόσθεσε, ιδίως «τα παιδιά των οικογενειών προσφύγων».

Στις αρχές του Απριλίου, ο Ντμίτρι Μουράτοφ υπέστη επίθεση μέσα σε τρένο στη Ρωσία από άγνωστο που τον περιέλουσε με μείγμα μπογιάς και ακετόνης, προκαλώντας του εγκαύματα στα μάτια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top