ΔΙΕΘΝΗ

Επιπτώσεις πανδημίας στα παιδιά - Προκαλεί ανησυχία νέα μελέτη - Τα παιδιά δημοτικού πέρασαν 83 περισσότερα λεπτά στην οθόνη κατά την καραντίνα

Επιπτώσεις πανδημίας στα παιδιά - Προκαλεί ανησυχία νέα μελέτη - Τα παιδιά δημοτικού πέρασαν 83 περισσότερα λεπτά στην οθόνη κατά την καραντίνα

Ο χρόνος που περάσαμε μπροστά στην οθόνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε κυρίως ανάμεσα στα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία εκτέθηκαν σε αυτή κατά μία ώρα και είκοσι λεπτά τη μέρα περισσότερο από το συνηθισμένο, σύμφωνα με παγκόσμια ανάλυση.

Η σημαντική αυτή αύξηση συνδέεται με φτωχότερη διατροφή, όραση, ψυχική υγεία (συμπεριλαμβανομένου του άγχους) και προβλήματα συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα, ευερεθιστότητα και συχνότερα ξεσπάσματα θυμού, λένε οι ερευνητές.

Τα ευρήματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναληφθεί δράση προκειμένου να αμβλυνθούν οι αλγεινές συνέπειες στην υγεία εκατομμυρίων παιδιών.

Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση έκθεσης στην οθόνη εντοπίστηκε σε παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και δέκα ετών. «Σημαντικές» ωστόσο αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και στους ενήλικες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, αναφέρει η Guardian.

Μετά τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, που κάθισαν μπροστά τον υπολογιστή και την τηλεόραση κατά 83 λεπτά περισσότερα απ’ ό,τι συνήθως ημερησίως, έρχονται οι ενήλικές με 58 λεπτά περισσότερα και ακολουθούν οι έφηβοι (ηλικίας 11 με 17 ετών) με 55 λεπτά περισσότερα ημερησίως. Τα παιδιά κάτω των 5 ετών είδαν κι αυτά περισσότερη τηλεόραση, κατά 35 λεπτά ημερησίως.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο ελεύθερος χρόνος μπροστά στην οθόνη ή ο χρόνος στην οθόνη που δεν σχετίζεται με την εργασία ή τη μελέτη, αυξήθηκε επίσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 10 ετών παρουσίασαν για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη αύξηση.

Εκτός από τις επιβλαβείς επιπτώσεις στα παιδιά, η έρευνα εντόπισε περαιτέρω συνδέσμους μεταξύ περισσότερου χρόνου οθόνης και αρνητικών αποτελεσμάτων για τους ενήλικες. Αυτές περιελάμβαναν δυσμενείς επιπτώσεις στη διατροφή, την υγεία των ματιών και την ψυχική υγεία, όπως άγχος, κατάθλιψη και μοναξιά, και στη γενική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, της μειωμένης σωματικής δραστηριότητας και της αύξησης βάρους.

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top