ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απολύθηκε εργαζόμενος που κατήγγειλε τον προϊστάμενό του για διαφθορά - Στα χέρια Σαββίδη η καταγγελία

Απολύθηκε εργαζόμενος που κατήγγειλε τον προϊστάμενό του για διαφθορά - Στα χέρια Σαββίδη η καταγγελία

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, βρίσκεται καταγγελία για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας που προστατεύει εργαζόμενους που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» «η καταγγελία προέρχεται από πρώην υπάλληλο τού εν λόγω οργανισμού και υποβλήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα κατόπιν νομικής γνωμάτευσης που έλαβε, σύμφωνα με την οποίαν φέρεται να παραβιάστηκε ο νόμος που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή για προστασία των πληροφοριοδοτών στους χώρους εργασίας.

Όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του ο εν λόγω υπάλληλος, που εξασφάλισε ο «Πολίτης», αντί να τύχει προστασίας από τον εργοδότη του, δημόσιο οργανισμό για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη εναντίον προϊσταμένου του για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς, απολύθηκε, αφού κρίθηκε ένοχος πειθαρχικά μετά από έκθεση που συνέταξε ο ίδιος ο προϊστάμενός του για αμέλεια καθήκοντος, και συγκεκριμένα ότι έκανε μεγάλα διαλείμματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι καταγγελίες του συγκεκριμένου υπαλλήλου για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας στον εν λόγω δημόσιο οργανισμό αποτελούν σήμερα αντικείμενο διερεύνησης από τον γενικό διευθυντή του οργανισμού. Παράλληλα, οι καταγγελίες του που αφορούν διαφθορά έχουν παραπεμφθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για διερεύνηση.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που προέβη στις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς στον χώρο εργασίας του, απολύθηκε πρόσφατα μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας, αφού κρίθηκε πειθαρχικά ένοχος στο αδίκημα της αμέλειας καθήκοντος.

Την ίδια κατηγορία αντιμετώπιζαν και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι, επίσης κρίθηκαν ένοχοι πειθαρχικά, αλλά τους επιβλήθηκε μόνο χρηματικό πρόστιμο. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμη περισσότερο εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που φέρουν υπαλλήλους που καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο να είχαν πλάτες στο συμβούλιο του οργανισμού και συγγένεια με μέλη του συμβουλίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top