ΔΙΕΘΝΗ

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στη Γαλλία - Σύσταση για χρήση μάσκας

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στη Γαλλία - Σύσταση για χρήση μάσκας

Οι Γάλλοι θα πρέπει να αρχίσουν και πάλι να φορούν μάσκες σε μέρη όπου επικρατεί συνωστισμός, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της Covid-19, που πυροδοτείται από τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν.

«Δεν σας συμβουλεύω απλώς, σας το ζητώ», επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει επίσης να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως στα καταστήματα ή στα γραφεία τους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 17.601 νέα κρούσματα της Covid-19 στη Γαλλία. Είναι ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων, για ημέρα Δευτέρα, από τις 18 Απριλίου. Πριν από πέντε ημέρες ο επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού Αλέν Φισέρ επιβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός νέου κύματος της πανδημίας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων είχε πέσει σε χαμηλό εξαμήνου στις 18 Ιουνίου (13.876), όμως στη συνέχεια αυξήθηκε στους 15.099. Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσης άλλοι 48 θάνατοι από Covid-19, φτάνοντας τους 149.406 συνολικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top