ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: Σειρά μέτρων για προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό

Α. Μαυρογιάννης: Σειρά μέτρων για προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό

Σειρά μέτρων για την προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό, εισηγείται ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να βαδίζει ολοταχώς σε διψήφια ποσοστά, με την απώλεια εισοδημάτων για τα νοικοκυριά να αγγίζει «ιστορικά επίπεδα», όπως λέει.

«Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, ένας μισθός των 1000 ευρώ, φέτος αξίζει 904 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας ότι τα πετρελαιοειδή έχουν αυξηθεί κατά 46% και ο ηλεκτρισμός κατά 40%, σε σχέση με πέρσι.

«Η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και η επιβολή πλαφόν στον ειδικό φόρο κατανάλωσης είναι μερικά από τα εργαλεία που θα πρέπει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει για να ελαφρύνει τα επιπλέον οικονομικά βάρη, που ολοένα και περισσότερο φορτώνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα», συνεχίζει και προσθέτει ότι η επαναφορά και η επέκταση της ΑΤΑ και η αναπροσαρμογή των επιδομάτων προς τις ευάλωτες ομάδες «θα δώσουν ανάσα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται ήδη στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top