ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα γεμίσει η Αγία Νάπα Εγγλέζους

Θα γεμίσει η Αγία Νάπα Εγγλέζους

Υπάρχουν θετικά μηνύματα από την αγγλική αγορά, όσον αφορά τον τουρισμό προς την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δηλώνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος αναφέρει ότι «σε ένα  δύσκολο τουριστικό έτος, από τις 15 Ιουλίου μεγάλος πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνει τις πτήσεις του για την επαρχία Αμμόχωστου κατά 2 την εβδομάδα αρχίζοντας. Αυτή είναι μια  θετικότατη εξέλιξη η οποία θα αποφέρει έσοδα από τον τουρισμό περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ».

Πρόσθεσε πως «αυτό είναι ένα παράδειγμα μόνο από ένα συγκεκριμένο τουριστικό πράκτορα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρατήσεων και από άλλους πράκτορες. Η εξέλιξη αυτή έγκειται στις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις και γεγονότα που εξελίχθηκαν σε διάφορες χώρες του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης σε σταθερά και ασφαλή τουριστικά θέρετρα όπως η Αγία Νάπα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «έχουμε και προσφέρουμε έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό , αλλά δυστυχώς η επιτυχία μας εξαρτάται πολλές φορές από τις γεωπολιτικές εξελίξεις γειτονικών και ανταγωνιστικών προορισμών. Γι’αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στους επισκέπτες μας το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και να τους προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν με την ανάλογη τουριστική εμπειρία".

Είναι σημαντικό, σημείωσε «να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και έργα ούτως ώστε να πετύχουμε να δημιουργούμε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες».

Αναμένουμε κατέληξε ο Γιάννης Καρούσος ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσεχή του επίσκεψη στην Επαρχία Αμμόχωστου , θα λάβει σοβαρά υπόψη την προοπτική που υπάρχει στην Αγία Νάπα, την ναυαρχίδα του κυπριακού τουρισμού  και θα ανακοινώσει τα απαραίτητα έργα στήριξης του τουρισμού στην περιοχή, ώστε να δημιουργήσουμε γερά θεμέλια για το τουριστικό μας προϊόν και η επιτυχία μας να εξαρτάται μόνο από εμάς και όχι από τους άλλους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top