ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από χίλια κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

ΗΠΑ: Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από χίλια κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβεβαιωθεί 1.053 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Από τις συνολικά 43 αμερικανικές πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού, τα περισσότερα (161) προέρχονται από την Καλιφόρνια, με τη Νέα Υόρκη (159) και το Ιλινόι (152) να ακολουθούν στη σχετική λίστα.

Περισσότερες από 132.000 δόσεις του εμβολίου JYNNEOS - που έχει λάβει έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ - έχουν διανεμηθεί σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν πως εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη εμβολίων εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού σε ορισμένες πολιτείες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top