Φωτιά στην Ελλάδα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Ελλάδα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο, που εκδηλώθηκαν το Σάββατο.

Στην Αχαΐα, με μήνυμα από το 112, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Στο ίδιο μέτωπο σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE