Πυρκαγιά στην Ελλάδα – Έτοιμοι να «ριχτούν» στη μάχη οι Κύπριοι πυροσβέστες

Πυρκαγιά στην Ελλάδα – Έτοιμοι να «ριχτούν» στη μάχη οι Κύπριοι πυροσβέστες

Πανέτοιμα είναι τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, να βρεθούν στο πλευρό της Ελλάδας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων πυροσβεστών, με σκοπό να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Παλλήνης, στην Αττική.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Κύπρου, «Alpha Ενημέρωση» με την Κάτια Σάββα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, ανέφερε πως, «η απόφαση για συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Ελλάδα είναι πολιτική και εναπόκειται στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από πλευράς ελλαδικών Αρχών», ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, καθώς μέσα στη δασώση περιοχή υπάρχει ανεπτυγμένος αστικός ιστός.

Δείτε εδώ Live όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά στην Ελλάδα

«Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, δυσχαιρένουν το έργο πυρόσβεσης τόσο για τα επίγεια μέσα, όσο και για τις εναέριες δυνάμεις», τόνισε προσθέτοντας ότι, «οι συναδέλφοι στην Ελλάδα επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο και λόγω των ζημιών που προκαλούνται και λόγω των αυξημένων δυνητικών κινδύνων για απώλεια ζωής. Πρόκειται για μια πολύ άσχημη κατάσταση», κατέληξε ο κ. Κεττής.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.