ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστικά ταξί - Η Αρχή Αδειών θα εξετάζει αιτήσεις για τοποθέτηση διαφημίσεων

Αστικά ταξί - Η Αρχή Αδειών θα εξετάζει αιτήσεις για τοποθέτηση διαφημίσεων

Η Αρχή Αδειών αποφάσισε ότι θα εξετάζει αιτήσεις για τοποθέτηση διαφημίσεων στα αστικά ταξί, αφού μελέτησε τη σχετική νομοθεσία για τα ταξί, καθώς και το νομικό καθεστώς τοποθέτησης διαφημίσεων στα λεωφορεία και διαπιστώνοντας τη θετική άποψη όλων των φορέων και ενδιαφερομένων συνόλων και οργανώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη της άδειας οδικής χρήσης (ΑΟΧ) και μπορεί να γίνεται με γραπτή επιστολή του προς την Αρχή. Ο αιτητής, μαζί με την αίτησή του θα πρέπει να προσκομίζει σχετικό υποστηρικτικό υλικό, όπως απεικόνιση για το περιεχόμενο της διαφήμισης.

Επιπρόσθετα, η Αρχή σημειώνει ότι η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων θα επιτρέπεται μόνο επί των δύο μπροστινών θυρών του οχήματος, νοουμένου ότι περιορίζεται εντός του μεταλλικού πλαισίου, ώστε σε κάθε περίπτωση το περιθώριο περιμετρικά της θύρας που εφάπτεται του υαλοπίνακα να παραμένει ανέπαφο μέχρι και 10 εκατοστά.

Η Αρχή Αδειών δύναται να χορηγεί άδεια για τοποθέτηση διαφήμισης και στις τέσσερις θύρες του οχήματος, έγκριση η οποία θα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Συμβουλίου.

Η διαφήμιση δύναται να παρουσιάζεται σε οποιοδήποτε χρωματισμό, νοουμένου ότι δεν αλλοιώνει ουσιαστικά το υπόλοιπο χρώμα του οχήματος. Το περιεχόμενο της διαφήμισης θα πρέπει να είναι τέτοιο που δεν θα προσβάλλει την ηθική του μέσου πολίτη ούτε θα περιέχει παράνομους σκοπούς ή διαφημίσεις που απαγορεύονται από την κυπριακή νομοθεσία, αναφέρει η Αρχή.

Σημειώνεται ότι η ισχύς της έγκρισης της διαφήμισης θα διαρκεί για όσο καιρό διαρκεί η ισχύς της άδειας οδικής χρήσης ταξί, εκτός αν ο αιτητής που έτυχε έγκρισης της σχετικής άδειας ζητήσει την επανεξέταση νέας αίτησης για άλλη διαφήμιση.

Η έγκριση για τοποθέτηση διαφήμισης πρέπει να αναγράφεται στην άδεια οδικής χρήσης του οχήματος. Επιπλέον, θα γίνεται υπεύθυνη δήλωση από τον υπεύθυνο που τοποθετεί τη διαφήμιση για τις διαστάσεις και θα αποστέλλεται φωτογραφία μετά την υλοποίηση της απόφασης για έλεγχο και ενημέρωση του φακέλου.

Τέλος, η Αρχή Αδειών σημειώνει ότι θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιτρέψει, να τροποποιήσει ή και να απορρίψει αίτηση, αν κριθεί κατάλληλο υπό τις περιστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top