ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν! Παρεμβαίνουν και η ΗΠΑ

Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν! Παρεμβαίνουν και η ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

H είδηση γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση του Κρεμλίνου, που τονίζει ότι στη σύντομη συζήτηση μεταξύ τους  ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε τη «στήριξή του προς τον ελληνικό λαό» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Μοναδική λύση η συμφωνία λέει ο Λευκός Οίκος 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν λίγα λεπτά δεν απέκλεισε να υπάρξουν αυτή την εβδομάδα συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου με Ευρωπαίους ηγέτες, ωστόσο για την ώρα δεν είχε κάτι προς ανακοίνωση.
Είπε πως ακόμη και μετά το δημοψήφισμα η κατάσταση παραμένει η ίδια το ίδιο και η άποψη του Λευκού Οίκου.

«Ολες οι χώρες έχουν δημόσια δώσει ενδείξεις ότι επιθυμούν να επιλυθεί η κατάσταση κατά τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης κι ο μόνος τρόπος για να συμβεί είναι μέσω της συμφωνίας ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας¨.

Χαρακτήρισε μάλιστα την λύση αυτή ως τη μοναδική που είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων των εμπλεκομένων στην Ευρώπη.

«Το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε όμως η άποψή μας στο Λευκό Οίκο παραμένει η ίδια. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έδωσε ενδείξεις ότι επιθυμεί η χώρα του να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης κι ότι επιθυμεί να εργαστεί σε μία συμφωνία που θα του επιτρέψει να το πράξει. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών εθνών που είναι στην Ευρωζώνη έδωσαν επίσης ενδείξεις πως θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτηθεί ένα πακέτο χρηματοδότησης και μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους. Επομένως, ο στόχος για τους Ευρωπαίους ηγέτες παραμένει ο ίδιος».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε την από μακρού άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης ότι είναι προς το συλλογικό τους συμφέρον να επιλυθούν οι διαφορές τους.

«Εχουμε πει και δημόσια και ιδιωτικά ότι είναι επίσης και προς το συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθεί η κατάσταση κι ελπίζουμε οι ηγέτες όλων των κρατών κάνουν ακριβώς αυτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top