ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακή άνοδος δαπανών για περιβαλλοντική προστασία στην βιομηχανία

Οριακή άνοδος δαπανών για περιβαλλοντική προστασία στην βιομηχανία

Οριακή άνοδο κατέγραψαν το 2013 οι συνολικές δαπάνες για δραστηριότητες και ενέργειες που αφορούν περιβαλλοντική προστασία στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, οι εν λόγω δαπάνες ανήλθαν σε €30,5 εκ. το 2013, που αντιστοιχούν σε 0,17% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, σε σύγκριση με €30 εκ. ή 0,15% το 2012. Οι αντίστοιχες δαπάνες στις χώρες μέλη της ΕΕ υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 0,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Κατά τομέα δραστηριότητας, οι μεταποιητικές βιομηχανίες κατέγραψαν δαπάνες ύψους €24,7 εκ., τα ορυχεία και τα λατομεία και οι επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος €5,8 εκ. και οι επιχειρήσεις επεξεργασίας και παροχής νερού €0,1 εκ. Στον τομέα της μεταποίησης, όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες δαπάνες, ο κλάδος παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων πραγματοποίησε δαπάνες ύψους €9,9 εκ., η βιομηχανία τροφίμων €6,8 εκ., η ποτοποιία €2,7 εκ., η βιομηχανία παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων €1 εκ. και η βιομηχανία ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο €0,9 εκ.

Κατά περιβαλλοντικό πεδίο, οι δαπάνες αφορούσαν τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης €10,7 εκ., τη διαχείριση των αποβλήτων €10 εκ., τη διαχείριση των λυμάτων €8,5 εκ. και άλλα (όπως την πρόληψη ή τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών, την προστασία του εδάφους και των υπόγειων υδάτινων πόρων και την προστασία των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας) €1,3 εκ..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top