Ουόλι Αντεγέμο: Η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να παρακάμψει τις κυρώσεις

Ουόλι Αντεγέμο: Η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να παρακάμψει τις κυρώσεις

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Γιουνούς Ελίτας, ο Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Ουόλι Αντεγέμο εστίασε στην προσπάθεια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Ελίτας υπογράμμισε τις βαθιές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Άγκυρας τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία, όμως διαβεβαίωσε τον Αντεγέμο ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Μήνυμα ΠτΔ σε Τ/κ: «Μπορεί να επιτευχθεί μια λύση win-win» - Η αναφορά στην Τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Δεν μπορούμε να επιλέγουμε για συζήτηση ένα από τα έξι κεφάλαια του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας παράλληλα «ας συζητήσουμε όλα τα κεφάλαια μαζί».