Σε έξαρση οι κλοπές μηχανών - Απλές συμβουλές για προστασία μοτοσικλετών από κλοπές

Σε έξαρση οι κλοπές μηχανών - Απλές συμβουλές για προστασία μοτοσικλετών από κλοπές

Οι ιδιοκτήτες μοτοσικλέτας θα πρέπει να είναι πάντοτε προσεκτικοί με τη φύλαξη του οχήματός τους. Οι μοτοσικλέτες, αποτελούν συνήθως εύκολη λεία για τους κλέφτες.

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά κλοπής μοτοσικλετών, όπου σε μερικές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει και τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, η Αστυνομία συμβουλεύει τους μοτοσικλετιστές, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ώστε να αποτρέψουν πιθανή κλοπή της μοτοσικλέτας τους.

· Μην αφήνετε το όχημα σας ξεκινημένο έστω και για μερικά λεπτά, ούτε να αφήνεται το κλειδί στη μίζα επειδή θα επιστρέψετε σε λίγο. Πιθανόν να είναι αργά και η μοτοσικλέτα σας να μην είναι πλέον σταθμευμένη στο σημείο που την αφήσατε

· Προτιμάτε να σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας σε γκαράζ ή σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πρόσβαση από τους επιτήδειους.

· Χρησιμοποιήστε ειδικά συστήματα κλειδώματος (όπως κλειδαριές δισκόφρενων ή αλυσίδες) τα οποία λειτουργούν ως αποτρεπτικός μηχανισμός. Οι επιτήδειοι είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να κλέψουν μια μοτοσυκλέτα όταν πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα είναι πιο δύσκολη ή πιο επικίνδυνη.

· Όταν είναι βράδυ να σταθμεύουμε τη μοτοσικλέτα μας σε περίοπτο σημείο και όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός, γιατί το σκότος ευνοεί τους κλέφτες.

· Εγκαταστήστε συναγερμό, που δρα αποτρεπτικά για την κλοπή του οχήματος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σφαίρες στο κεφάλι του Δημοσθένους – Τι κατέδειξε η νεκροτομή - Καπέλο και κάλυκες «κλειδιά» για τους δράστες

Σφαίρες στο κεφάλι του Δημοσθένους – Τι κατέδειξε η νεκροτομή - Καπέλο και κάλυκες «κλειδιά» για τους δράστες

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα από τη νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το πρωί της Παρασκευής στη Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE