ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας – Στο εξωτερικό ο Χατζηπαντέλα για την αναβάθμιση της Κύπρου

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας – Στο εξωτερικό ο Χατζηπαντέλα για την αναβάθμιση της Κύπρου

Σειρά επαφών πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο εξωτερικό με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων καθώς και την εξεύρεση κοινού εδάφους για τη μελλοντική συνεργασία στο τομέα της υγείας.

Πρωτοποριακές μέθoδοι για την θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου

Θετικά είναι τα νέα, από τη συνάντηση του Υπουργού με τον Ομόλογό του στην Φινλανδία, για τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει η χώρα στην θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο κ. Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε την πρώτη ενδονοσοκομειακή μονάδα ανά το παγκόσμιο, η οποία θα προσφέρει θεραπεία δέσμευσης νετρονίων βορείου με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και λαιμού.

Τα νετρόνια βορείου θα χρωματίζουν το σώμα για να εντοπίζεται μέσω ακτινογραφίας, το σημείο όπου βρίσκεται ο καρκίνος, ενώ ακολούθως μέσω μηχανημάτων θα τον κτυπούν ενώ το βόρειο θα βοηθά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας.

Μιλώντας στο Omega, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως, «έχουν μείνει κάποιοι έλεγχοι οι οποίοι πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο του 2023 και θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Φινλανδίας να υπογράψουμε μια συμφωνία κατά την οποία εάν χρειαστεί να στέλνουμε και ασθενείς από την Κύπρο».

Ένταξη της Κύπρου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί μίλησαν και για την ένταξη της Κύπρου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους δωρεάν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

«Στόχος μας είναι να υπογράψουμε ούτως ώστε να ενταχθεί και η χώρα μας σε αυτή τη συνεργασία ούτως ώστε ακόμα και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας να μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας

Παράλληλα, επόμενος στόχος του κ. Χατζηπαντέλα είναι και η προώθηση του μνημονίου για τις μεταμοσχεύσεις, μετά τη συνάντηση που θα έχει με την Ισπανή Ομόλογό του, με σκοπό την αποστολή ασθενών στην εν λόγω χώρα.

Μετέπειτα στάδιο θα αποτελέσει, η υπογραφή συμφωνίας και με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, για την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας για περιστατικά που αφορούν ανακοπή καρδιάς.

Καταληκτικά, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία με την Ιταλία για δημιουργία κέντρου λοιμώξεων, η συνεργασία με την Κίνα για άμεση ενημέρωση με τη χώρα σε περίπτωση ξεσπάσματος νέας πανδημίας, με την Κούβα για προμήθεια νέων φαρμάκων και με τη Λιθουανία για αγορά φαρμάκων σε χαμηλότερες τιμές. Αναφερόμενος στις εν λόγω ενέργειες ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως, «είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τους καλύτερούς μας», ενώ πρόσθεσε ότι, το ίδιο πράττει και η χώρα μας σε τομείς που είναι πιο εξειδικευμένη σε σχέση με άλλες χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top