ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης»

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης»

Στη Μεσαιωνική Αμμόχωστο και το Βαρώσι στην κατεχόμενη Κύπρο μετέβη την Κυριακή, 28 Αυγούστου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος παραμένει ο φάρος της λύσης του Κυπριακού.

Νωρίς το πρωί ο Αχιλλέας Δημητριάδης έκανε περιδιάβαση στη Μεσαιωνική Αμμόχωστο, την οποία χαρακτήρισε ένα «ανοιχτό μουσείο Ιστορίας». Η περιδιάβαση περιέλαβε τα τείχη και τους προμαχώνες, τον πύργο του Οθέλλου, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό καθώς και εκκλησίες από άλλα χριστιανικά δόγματα. Ιστορικές περιγραφές έκανε η Καίτη Οικονομίδου.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης υποστηρίζει ότι η εντός των τειχών Μεσαιωνική πόλη πρέπει να ανακηρυχθεί μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαιρέτισε το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο Α. Δημητριάδης πήγε στο Βαρώσι όπου κυριαρχεί η εικόνα των εγκαταλειμμένων κτιρίων της πόλης - φάντασμα. Μια εικόνα που φέρνει στον Αχιλλέα Δημητριάδη ισχυρές μνήμες από την παιδική του ηλικία.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης και υποστήριξε ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, η ανοικοδόμηση του Βαρωσιού να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ: «Με σοβαρή δουλειά, πείσμα και θέληση μπορούμε να το πετύχουμε. Πρώτα όμως να ανακτίσουμε την αξιοπιστία μας. Με τα δύο κλειδιά – το φυσικό αέριο και την Ευρωτουρκική σχέση – να πείσουμε ότι μάς ενδιαφέρει η λύση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top