ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Κεντρικών Φυλακών: «Μονόδρομος» η παράταση της διαθεσιμότητας του αξιωματικού – Εντός της ημέρας η απόφαση

Υπόθεση Κεντρικών Φυλακών: «Μονόδρομος» η παράταση της διαθεσιμότητας του αξιωματικού – Εντός της ημέρας η απόφαση

Αναμένεται εντός της ημέρας, η απόφαση της Υπουργού Δικαιοσύνης, κα Στέφης Δράκου, αναφορικά με την παράταση της διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Άννα Αριστοτέλους.

Να σημειωθεί ότι, το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση, κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, κ. Γιώργο Σαββίδη, το αργότερο σε δέκα ημέρες. Στη συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και θα δώσει οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, το χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού λήγει σήμερα, Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, οπόταν θα έπρεπε να παραδοθεί το σχετικό πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου, πηγές χαρακτήρισαν «μονόδρομο» την παράταση της διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού, καθώς η επιστροφή στα καθήκοντα του, θα σήμαινε ότι η έρευνα του ποινικού ανακριτή δεν εντόπισε ποινικά αδικήματα.

Ταυτόχρονα, ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, αναμένεται να γίνουν γύρω στις τρείς το απόγευμα από την Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία μάλιστα ενημερώθηκε σήμερα για την πορεία των ερευνών που αφορούν στις Κεντρικές Φυλακές από την Νομική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ποινική έρευνα αναφορικά με τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου από τις Κεντρικές Φυλακές και δημοσιοποίηση του σε ΜΜΕ που αφορά στο σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διενεργείται από το ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα στη Νομική Υπηρεσία, ενώ περιλαμβάνει έξι ποινικά αδικήματα κατά της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

Δείτε όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του Alpha: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top