ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Bloomberg: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η πίεση της Ευρώπης από την έλλειψη φυσικού αερίου λόγω της απώλειας του ρωσικού φυσικού αερίου θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2025, εκτιμούν στελέχη του τομέα ενέργειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η απώλεια των ρωσικών αποθεμάτων φυσικού αερίου θα προκαλέσει ταχύτερη εξάντληση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, όταν μειωθούν οι κλιματικές θερμοκρασίες τους επόμενους μήνες, και θα κάνει τη διαδικασία προετοιμασίας για τις επόμενες χειμερινές περιόδους ακόμη πιο δύσκολη, σύμφωνα με στελέχη του τομέα της ενέργειας, που προέβλεψαν ότι η πίεση στην Ευρώπη θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι 2025.

«Η Ευρώπη θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα τον επόμενο Χειμώνα», δήλωσε ο Niek Den Hollander, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper SE, σε ομιλία του στο συνέδριο Gastech στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα.

Εξάλλου, ο Ed Morse της αμερικανικής τράπεζας Citigroup Inc. δήλωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα είναι αυξημένες για ακόμη λίγο.

«Κάπου μεταξύ του 2025 και του 2027 θα δούμε τις τιμές στην Ευρώπη να επιστρέφουν εκεί που ήταν στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Ed Morse, επικεφαλής του τομέα παγκόσμιων εμπορευμάτων της τράπεζας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κύριο ζήτημα της Ευρώπης είναι η έλλειψη βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για το φυσικό αέριο που διοχετεύεται από τη Ρωσία, καθώς η νέα εξαγωγική ικανότητα LNG χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να κτιστεί.

Αυτό σημαίνει, όπως μεταδίδει, ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια οδυνηρή κατάσταση με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top