ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Διάταγμα: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο απο τη Λάρνακα

Νέο Διάταγμα: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο απο τη Λάρνακα

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ασκώντας τις εξουσίες του με βάση το άρθρο 3 του περί Δικαστηρίων Νόμου του 1960, ανακάλεσε πρόσφατα προηγούμενο διάταγμά του ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 1974, με το οποίο είχαν ενοποιηθεί, υπό τις δραματικές συνθήκες της εισβολής και των αποτελεσμάτων της, τα Δικαστήρια Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα οι υποθέσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου να εκδικάζονται έκτοτε, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Με το νέο διάταγμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και θα στεγάζεται, μέχρι την επιστροφή στην Αμμόχωστο, σε νεόδμητο κτήριο στο Δήμο Παραλιμνίου. Στο αρχικό αυτό στάδιο έχουν τοποθετηθεί πέντε δικαστές, περιλαμβανομένου διοικητικού Προέδρου του Δικαστηρίου.

Στο νέο Δικαστήριο Αμμοχώστου θα εκδικάζονται προς το παρόν όλες οι αστικές και ποινικές υποθέσεις, πλην του Κακουργιοδικείου οι οποίες προς το παρόν θα εκδικάζονται στη Λάρνακα. Θα εξεταστεί, επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, η προοπτική μεταφοράς από το Δικαστήριο Λάρνακας των υποθέσεων ειδικής δικαιοδοσίας (Οικογενειακό Δικαστήριο, Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, Στρατιωτικό Δικαστήριο).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΟλοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό, το οποίο θα υπογράφει μεταξύ της Αρχής Λιμένων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας και του υπουργείου Μεταφορών, που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top