ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία για τον Τουρισμό - Ακυρώσεις πτήσεων και τον Σεπτέμβριο…

Ταλαιπωρία για τον Τουρισμό - Ακυρώσεις πτήσεων και τον Σεπτέμβριο…

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου οι ακυρώσεις ή οι καθυστερήσεις πτήσεων από διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα με τις πτήσεις δεν είναι τόσο έντονο όσο ήταν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ωστόσο εξακολουθεί να υφίσταται και να δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας ανάμεσα στους ταξιδιώτες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, απ’ όπου οι προγραμματισμένες πτήσεις προς το νησί μας είναι περισσότερες.

Παρόμοια, όμως, προβλήματα παρατηρήθηκαν (κι εξακολουθούν να παρατηρούνται) φέτος και σε αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας. Το φαινόμενο με την ματαίωση ή με τις καθυστερήσεις πτήσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο και κορυφώθηκε τους μήνες τουριστικής αιχμής που ήταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, επηρεάζοντας το πτητικό πρόγραμμα και των δύο κυπριακών αερολιμένων (Λάρνακας και Πάφου). Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι σήμερα έχει ακυρωθεί ένας σημαντικός αριθμός πτήσεων από διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με τις πτήσεις αυτές να μετατίθενται μία ή δύο μέρες αργότερα, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν και πάμπολες καθυστερήσεις πτήσεων αρκετών ωρών.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ένα κλίμα σύγχυσης και αβεβαιότητας ανάμεσα στους ταξιδιώτες, οι οποίοι πλέον το σκέφτονται δύο φορές προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να κάνουν ταξίδι αναψυχής. Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ο κυριότερος λόγος που ακυρώνονται ή καθυστερούν οι πτήσεις είναι η έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια, όπου παρατηρούνται σοβαρά ζητήματα διοικητικής μέριμνας. Πιο συγκεκριμένα, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι κατά την περίοδο του κορωνοιού ένας σημαντικός αριθμός εργατών στα αεροδρόμια υποχρεώθηκε να μεταπηδήσει σε άλλες (πιο κερδοφόρες για την εποχή) εργασίες, χωρίς όμως να επανέλθει πίσω. Οι διευθύνσεις των αεροδρομίων δεν κατάφεραν να καλύψουν τα κενά, εξού και τα προβλήματα αυτά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους ταξιδιώτες. Μάλιστα, λόγω έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια, σε κάποιες χώρες

έχει συρρικνωθεί και το πτητικό πρόγραμμα. Προβλήματα έλλειψης προσωπικού παρατηρούνται και σε αεροπορικές εταιρείες, όχι όμως στο βαθμό των αεροδρομίων.

Κάτω Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Τα επίσημα στοιχεία του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, της επαρχίας με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση τη δεδομένη εποχή, αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι καθυστερήσεις πτήσεων από διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης. Ωστόσο, ο φετινός Σεπτέμβριος, ενδεχομένως και ο Οκτώβριος, θα είναι πιο κάτω συγκριτικά με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες. Και τούτο, διότι πέρσι υπήρχε σημαντική κίνηση από την ρωσική αγορά, ενώ τέτοια εποχή είχαν καταργηθεί και τα πλείστα περιοριστικά μέτρα για τον Covid και ο κόσμος μπορούσε να ταξιδέψει πιο άνετα. Όσον αφορά τον φετινό Οκτώβριο, δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, διότι αρκετός κόσμος προβαίνει σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε κρατήσεις τον Οκτώβριο του 2021. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου θα είναι ευχαριστημένοι εάν οι δύο πρώτοι μήνες του φετινού φθινοπώρου πλησιάσουν το 70% των κρατήσεων που υπήρχαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο θάνατος της Βασίλισσας

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της ελεύθερης Κύπρου από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ούτε υπάρχουν ενδείξεις που να δημιουργούν ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τις προσεχείς μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top