ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Έκδοση «πράσινου ομολόγου» μέχρι το τέλος του έτους»

ΥΠΟΙΚ: «Έκδοση «πράσινου ομολόγου» μέχρι το τέλος του έτους»

Στο κλαμπ των χωρών, που έχουν εκδώσει πράσινα ομόλογα αναμένεται να εισέλθει η Κύπρος, με την πρώτη έκδοση «πράσινου δανεισμού» πριν το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Έχουμε περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο την απόφαση για να προχωρήσουμε στην έκδοση πράσινου ομολόγου μέχρι το τέλος του χρόνου», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, προσφωνώντας την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι η έκδοση αυτή «θα έχει απίστευτα θετική ανταπόκριση από τους οίκους αξιολόγησης και από τις αγορές γιατί αυτό σηματοδοτεί την ετοιμότητα της Κύπρου να εισέλθει σε αυτή τη νέα εποχή».

Σημειώνεται ότι η έκδοση πράσινων ομολόγων προϋποθέτει την αξιολόγηση των έργων, που θα περιληφθούν από εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα πιστοποιήσει ότι τα έργα πληρούν τις προδιαγραφές, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί παρακολούθησης. Οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκδόσεις περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top