ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σε απελπισία Κύπρια καρκινοπαθής: «Με εξανάγκασαν να παραιτηθώ - Μου έκαναν bullying - Χρειάζομαι επειγόντως δουλειά - Πεινάω»

Σε απελπισία Κύπρια καρκινοπαθής: «Με εξανάγκασαν να παραιτηθώ - Μου έκαναν bullying - Χρειάζομαι επειγόντως δουλειά - Πεινάω»

Κύπρια γυναίκα καρκινοπαθής λυγίζει με την ιστορία της. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από bullying στον εργασιακό της χώρο με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς ο εργοδότης της σύμφωνα με την ίδια, φέρεται να της έχει αποκόψει κάποια χρήματα που δικαιούται.

Μετά από 18 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, γυναίκα καρκινοπαθής εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει. Ψάχνει απεγνωσμένα για εργασία, ωστόσο λόγω της ασθένειας της , επιβάλλεται να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας.

Η 48χρόνη μιλά αποκλειστικά στο ThemaOnline περιγράφοντας όσο βίωσε στο χώρο εργασίας της και πως την αντιμετώπισαν συνάδελφοι της μετά την διάγνωση της με καρκίνο.

Μεγάλωσε μόνη της ένα παιδί - Ο πατέρας απών

Μεγάλωσε μόνη της από τα 21 της χρόνια,  ένα παιδί , με τον πατέρα να είναι απών. Πάλεψε για να προσφέρει στο παιδί της, όσα μπορούσε, δουλεύοντας υπερωρίες σε μια εταιρεία και ένα γραφείο με ακατάλληλες συνθήκες .

«Εργαζόμουν από το 2004 στην εταιρεία αυτή, ήμουν χωρισμένη και μεγάλωνα ένα παιδί μόνη μου. Δούλευα overtime για να βγάζω ένα καλό μισθό και να προσφέρω ότι καλύτερο στο παιδί μου. Όλοι μου έλεγαν γιατί δεν φεύγεις. Είχα ανάγκη τη δουλειά για να μεγαλώσω την κόρη μου, για αυτό δεν έφευγα. Ήθελα να μην της λείψει τίποτα και να μη νιώσει ποτέ το συναίσθημα ενός παιδιού χωρισμένων γονιών», αναφέρει η 48χρονη.

Δούλευε σε ένα ημιυπόγειο σε επικίνδυνη οικοδομή «Είχα ανάγκη τα χρήματα»

« Δούλευα σε ένα κατάστημα όπου θεωρείτο επικίνδυνο ως κτίριο/οικοδομή. Το 2019 έπεφταν πέτρες και δεν με άφηναν να φύγω επειδή είχε δουλειά . Ήταν ημιυπόγειο χωρίς τουαλέτα, χωρίς έξοδο κινδύνου. Κανονικά δεν έπρεπε να λειτουργεί, όμως είχα ανάγκη και δούλευα κάτω από τέτοιες συνθήκες», εξηγεί βουρκώνοντας. 

Διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι θεραπείες και το bullying στον εργασιακό της χώρο

«Το 2020 , διαγνώστηκα με καρκίνο. Αναγκαστικά λόγω και της πανδημίας έπρεπε να αποχωρίσω προσωρινά από την εταιρεία τον Μάρτιο του 2020 για να κάνω εγχείρηση και να ακολουθήσω θεραπείες. Έμεινα 8 μήνες στο σπίτι και μετά έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά. Ζήτησα να εργάζομαι σε ένα μη στρεσογόνο περιβάλλον, με καλύτερες συνθήκες , μέσω επιστολής μου στον εργοδότη μου και προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά από τη γιατρό μου. Μέχρι τότε πληρωνόμουν με άδεια ασθένειας από το Γραφείο Εργασίας. Με έβαλαν σε ένα συγκεκριμένο πόστο, ωστόσο εκεί μετά από λίγο καιρό άρχισε το bullying από κάποιους συναδέλφους . Λόγω του καρκίνου και της θεραπείας που ακολουθούσα,  έπαιρνα κάποια φάρμακα που μου δημιουργούσαν εξάψεις. Έκλειναν το air condition και εγώ δεν μπορούσα ίδρωνα και αυτοί γελούσαν. Ενώ άλλη φορά με κακολόγησαν στον προϊστάμενο με ψέματα. Αυτό συνεχίστηκε, υπήρχε πίεση από το υπερβολικό φόρτο εργασίας, σε σημείο που έπρεπε να επισκεφθώ νευρολόγο, διότι είχα πονοκεφάλους »

Όπως ισχυρίζεται η 48χρονη καρκινοπαθής, όλα αυτά που βίωνε τα είχε αναφέρει στους ανώτερους της, ωστόσο το κλίμα δεν άλλαξε. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της. Ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει , από τον Αύγουστο προσπαθεί αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση για βοήθεια από κανένα Αρμόδιο Φορέα.

Όπως αναφέρει στο ThemaOnline, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, καθώς ως καρκινοπαθής δεν μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται κάτω από τέτοιες στρεσογόνες συνθήκες. Ο εργοδότης της σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, φέρεται να τις απέκοψε μέρος του 13ου του μισθού της και άλλα δικαιώματα. Η ίδια προέβη σε καταγγελία στις κοινωνικές ασφαλίσεις από τις οποίες όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση. "Μου απέκοψε μέρες απο τον 13ο μισθό μου".

Την προειδοποίησαν ότι δεν θα καταφέρει διότι το «αφεντικό ξέρει πολλούς»

«Όταν επικοινώνησα με τις εργασιακές σχέσεις, μου ανέφεραν ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν διότι δεν είναι δικό τους θέμα να το χειριστούν. Μου ανέφεραν ότι πρέπει να πάω δικαστικώς. Ναι θα πάω δικαστικώς όμως δεν έχω χρήματα να το κάνω και χρειάζομαι δουλειά. Είμαι άνεργη από τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να προστατεύει τους καρκινοπαθείς μετά την θεραπεία τους, να μπορώ να αποταθώ. Ζήτησα βοήθεια από τον αντικαρκινικό αλλά δεν με κάλεσαν ποτέ πίσω. Πιάνω το γραφείο ευημερίας αλλά δεν μου απαντούν . Δεν ξέρω που να αποταθώ, ποιος να με βοηθήσει»

Φανερά αναστατωμένη,  περιγράφει ένα περιστατικό όπως ισχυρίζεται όπου «Απειλήθηκα εμμέσως από ένα συνάδελφο , μάλλον βαλτός ήταν, ότι δεν θα τα καταφέρω να κερδίσω κάτι γιατί ο πάνω ξέρει πολλούς »

Δεν έχει λεφτά να αγοράσει τρόφιμα " Θέλω δουλειά , δεν ζητώ λεφτά από κανένα"

Η 48χρονη , συνεχίζει την ορμονοθεραπεία για 5 χρόνια ενώ παρακολουθείται από το ογκολογικό. Με τρεμάμενη φωνή και βουρκωμένη αναφέρει:  «Είμαι σε θέση να δουλέψω και θέλω να δουλέψω . Αυτή τη στιγμή δεν έχω να αγοράσω τρόφιμα. Είμαι με 50 ευρώ για να τρώω μέχρι να βρω εργασία. Δεν μπορώ να πληρώσω το ρεύμα που ήρθε 160 ευρώ. Ο εργοδότης μου με δυσκολεύει για το ταμείο πρόνοιας μου. Στέλνω όπου βρω το βιογραφικό μου.

Δεν ζητώ λεφτά από κανένα, δεν είμαι άτομο που θα ζητιανέψωΘέλω δουλειά και θέλω κάποιος να με βοηθήσει να πιάσω όσα δικαιούμαι, να δικαιωθώ. Δεν ζητιανεύω από κανένα, όσα δικαιούμαι θέλω. Κάποιος να με ακούσει. Να σταματήσουν να δουλεύουν για όσους έχουν μέσο. Είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της χώρας και δεν έχουν δικαίωμα να με καταπατούν με αυτό τον τρόπο και ως εργαζόμενο επί 18χρονια στην ίδια εταιρεία και ως καρκινοπαθή. Και να με πιέζουν στο σημείο να πεινάσω. Έχω και αξιοπρέπεια». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top