ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέως Κιτίου: Στο δικαστήριο σήμερα για απολογία – Κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας

Τέως Κιτίου: Στο δικαστήριο σήμερα για απολογία – Κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας

Σε απολογία κλήθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε ανήλικο κορίτσι, 15 χρόνων, τον Νοέμβριο του 1981.

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής ολοκληρώθηκε και το δικαστήριο έκρινε πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 84χρονου τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ενόρκως, από το εδώλιο του μάρτυρα, στο πλαίσιο της απολογίας του. Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Μιχάλης Πικής, ο πελάτης του προτίθεται να καταθέσει ενόρκως και να αντεξεταστεί από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, ενώ ακολούθως θα κλητευθούν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο τέως Κιτίου αθωώθηκε στη δίκη που είχε προηγηθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατηγορούμενος για βιασμό γυναίκας. Ο δικηγόρος του, Μ. Πικής είχε θέσει θέμα «έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών του κατηγορουμένου», υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία. Θέση, όμως, που απέρριψε, τότε, το δικαστήριο. Σημειώνεται πως σε εκείνη τη διαδικασία, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση, δηλαδή χωρίς όρκο.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ολοκληρώθηκε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι κλητεύθηκαν από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής, με την κατάθεση της αστυφύλακας Όλγας Ησαΐα, που έλαβε κατάθεση από την παραπονούμενη το Μάρτιο του 2021. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στις καταθέσεις που λήφθηκαν για την πολύκροτη υπόθεση. Σήμερα, η κατηγορούμενη είναι 57 χρόνων και κατέθεσε ως η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και η μητέρα της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top