ΠτΔ: «Δεν θα αποστείλει η Κύπρος οπλισμό στην Ουκρανία...θα ήταν η καταστροφή μας»

ΠτΔ: «Δεν θα αποστείλει η Κύπρος οπλισμό στην Ουκρανία...θα ήταν η καταστροφή μας»

Δεν θα αποστείλει η Κύπρος οπλισμό στην Ουκρανία δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Σωματείο «Κεραυνός» για να παραστεί σε εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για την αποστολή οπλισμού από την Κύπρο στην Ουκρανία και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κόμματα λένε ότι θα ήταν η καταστροφή μας, είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ένα. Η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη, έχει ανάγκη της αμυντικής θωράκισης και συνεπώς χωρίς την αμυντική θωράκιση δεν μπορεί να επιβιώσουμε.

Συνεπώς, θέλω να καθησυχάσω. Δεν πρόκειται εμείς να αποστείλουμε όπλα στην Ουκρανία.

Εάν υπάρχει χώρα, η οποία θέλει να αντικαταστήσει τον οπλισμό μας με σύγχρονο και εξίσου δυναμικά δημιουργώντας έτσι αποφασιστική αποτρεπτική δύναμη, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.

Εμείς στην Ουκρανία δεν τίθεται θέμα να στείλουμε».

Σε ερώτηση αν θα κινηθεί προς το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, ώστε να υπάρξει επικύρωση της ΑΟΖ, ο Πρόεδρος είπε ότι «η μη επικύρωση από το λιβανικό κοινοβούλιο ήταν η ύπαρξη αυτής της συγκεκριμένης διαφοράς που υπήρχαν κάποιες αμφισβητήσεις κλπ. Θεωρώ ότι ανοίγει ο δρόμος, ναι, να επικυρωθεί και από τον Λίβανο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Από την Άγκυρα στη Λευκωσία: Ο Έρχιουρμάν, ο Ερντογάν και το αδιέξοδο του Κυπριακού

Από την Άγκυρα στη Λευκωσία: Ο Έρχιουρμάν, ο Ερντογάν και το αδιέξοδο του Κυπριακού

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν πήγε στην Άγκυρα, πήρε γραμμή και επιστρέφει στη Λευκωσία ως εκπρόσωπος του Ερντογάν, όχι ως Τουρκοκύπριος ηγέτης. Το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξει ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπροστά σε αυτή τη νέα πρόκληση.

BEST OF TOTHEMAONLINE