ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Θερμή υποστήριξη σε Χριστοδουλίδη – «Ρίχνει πυρά» σε Αβέρωφ και Μαυρογιάννη

Ν. Παπαδόπουλος: Θερμή υποστήριξη σε Χριστοδουλίδη – «Ρίχνει πυρά» σε Αβέρωφ και Μαυρογιάννη

Θερμή ήταν η υποστήριξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου για ακόμη μια φορά προς την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», εξέφρασε την στήριξη του στις προτάσεις του κύριου Χριστοδουλίδη, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά προς τους υποψήφιους Αβέρωφ και Μαυρογιάννη.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα, βλέπουμε ότι η απόφαση μας να υποστηρίξουμε το Νίκο Χριστοδουλίδη δικαιώνεται μέρα με τη μέρα καθώς φαίνεται να συγκεντρώνει μία ευρύτερη στήριξη από την κοινωνία των πολιτών και από όλους τους κομματικούς χώρους», είπε συγκεκριμένα.

«Παρουσιάζει μια δυναμική υποψηφιότητα αλλά τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο, 4 μήνες είναι μεγάλος χρόνος για εκλογές και δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε κανένα ψηφοφόρο δεδομένο. Δεν υπάρχει μηχανισμός επίλυσης διαφορών. Ο μόνος μηχανισμός επίλυσης διαφορών που μας ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών και αυτός ο μηχανισμός θα είναι η διακυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη και θα εργαστούμε σκληρά ώστε τον ερχόμενη Φλεβάρη αυτός ο μηχανισμός να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «έχουμε υποψήφιους που πριν να αποφασίσουμε, συζητούσαν μαζί μας και όταν καταλήξαμε και εμείς και η ΕΔΕΚ στην υποστήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη ξαφνικά στηθήκαμε μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα. Είναι σεβαστό να μην συμφωνούμε σε όλα»

Κυπριακό

Όσο αφορά το Κυπριακό ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε πως κατηγορούνται επειδή υποστηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Με τον Χριστοδουλίδη φυσικά και είχαμε διαφωνίες στο παρελθόν όμως επιλέγουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που συμφωνούμε για το μέλλον και σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε το Κυπριακό από το σημερινό αδιέξοδο. Εκεί που υπάρχει σύγχυση είναι όταν ακούω τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κύριου Νεοφύτου στο Κυπριακό. Ο κύριος Μαυρογιάννης επίσης οφείλει να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση, πως πριν να μπει υποψήφιος του ΑΚΕΛ στήριζε τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη στο κυπριακό, ενώ σήμερα επαναλαμβάνει τη γνωστή θέση του ΑΚΕΛ, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ευθύνεται για αυτή τη κατάρρευση. Ο κύριος Νεοφύτου μας λέει ασάφειες και γενικολογίες πάνω στο Κυπριακό», σημείωσε.

«Η κοινωνία αυτή τη στιγμή ζητά μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα και γι’ αυτό συγκεντρώνει υποστήριξη από ένα ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Το δίλλημα των εκλογών

«Από την μία έχουμε την υποψηφιότητα του κύριου Νεοφύτου. ο οποίος με δικά του λόγια περηφανεύεται ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι από κάτω, ότι είναι καρχαρίας, ότι στο παρελθόν έχει βρεθεί και έχει λειτουργήσει στο παρασκήνιο. Έχουμε την υποψηφιότητα του κύριου Μαυρογιάννη, σεβαστός, τεχνοκράτης, διαπραγματευτής στο Κυπριακό αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόσει την πολιτική του ΑΚΕΛ στην οικονομία. Και από την άλλη υπάρχει η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, μια υποψηφιότητα που προέρχεται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που ενώνει, δεν διχάζει. Ο ίδιος ο Νίκος ο Χριστοδουλίδης έχει διαψεύσει μύθους που είχαν στηθεί εναντίον του. Στα debates βλέπουμε να δείχνει δυναμισμό απέναντι σε αισχρές επιθέσεις. Είναι ο μόνος που έχει παρουσιάσει προτάσεις και είναι σοβαρός και υπεύθυνος», εξήγησε.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει προτείνει τη δημιουργία υφυπουργείου μετανάστευσης για να αντιμετωπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αυτή τη στιγμή βασανίζουν την κυπριακή κοινωνία.  

«Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό έχει προτείνει την κατάργηση των διπλών φορολογιών, τη φορολογία για τα υπερκέρδη στην παραγωγή ενέργειας για να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top