ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά

Προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά

Προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα λειτουργήσει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά, μια είδηση που ήρθε μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι άλλαξαν τα πλάνα του Υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ, για μεταφορά του τμήματος από το Μακάρειο Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ενώ σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα οι αρμόδιοι λειτουργοί έχουν προχωρήσει και στη σχετική διερεύνηση και έχουν βρει τους χώρους που πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα για να εξυπηρετούν παιδιά και ο Οργανισμός έχει παράλληλα προχωρήσει και στην προκήρυξη των θέσεων για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι αιτία για αυτή την αλλαγή είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο Μακάριο Νοσοκομείο και σχετίζονται με τις υποστηρικτικές και άλλες υπηρεσίες που χρειάζεται ένα ΤΑΕΠ για να λειτουργήσει με ασφάλεια

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι μετά από μελέτη το συγκεκριμένο τμήμα, είναι προς το συμφέρον των ίδιων των παιδιών το ΤΑΕΠ να γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με σκοπό να εξυπηρετούνται.

Ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι είναι μια προσωρινή λύση, καθώς μέσα στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνεται ένα μεγάλο κονδύλι για την αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ανέγερση νέου ΤΑΕΠ για παιδιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top