ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για όλα: Ο «ανεξάρτητος» Χριστοδουλίδης, η ταμπέλα του ΔΗΣΥ στην Έμπα και η δήλωση: «Δεν θα φύγω από την πολιτική»

Αβέρωφ για όλα: Ο «ανεξάρτητος» Χριστοδουλίδης, η ταμπέλα του ΔΗΣΥ στην Έμπα και η δήλωση: «Δεν θα φύγω από την πολιτική»

Για το μέλλον του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε την θέση του ΔΗΣΥ για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την ταμπέλλα στην περιοχή Έμπας. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν παρέλειψε να μιλήσει για την υποψηφιότητα του ανθυποψηφίου του, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μέλλον του ΔΗΣΥ μετά τις εκλογές, στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως, «το κόμμα έχει διαδικασίες. Σε όλες τις περιπτώσεις, θα λειτουργήσουμε θεσμικά».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, που ήθελαν την ταμπέλλα του Δημοκρατικού Συναγερμού να «κατέβηκε» στην περιοχή της Έμπας, στην επαρχία Πάφου, ο ίδιος επισήμανε πως, «είναι λάθος. Η ταμπέλλα ποτέ δεν κατέβηκε και ποτέ δεν θα κατεβεί. Η ταμπέλλα είναι ακόμη εκεί. Ο Συναγερμός δεν κατεβάζει ταμπέλλες. Ο Συναγερμός αναρτά και ιδεολογία, θέσεις και απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα», συνέχισε, «μιλάμε για νέο ήθος, το οποίο εμείς δεν θα ακολουθήσουμε. Είναι από το 1960, που γίνονται Δημοκρατικές διαδικασίες. Ποτέ, ο Μακάριος δεν πήγε να πραγματοποιήσει εκδήλωση έξω από τα γραφεία του Τάκη Ευδόκα. Ούτε ο Ευδόκας, έξω από τα επιτελεία του Μακαρίου. Ούτε ποτέ, Συναγερμικός υποψήφιος πήγε έξω από λαϊκές οργανώσεις. Μένω ως εδώ», τόνισε.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή για το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχει αποκηρύξει την Συναγερμική του ιδιότητα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως, «έχουμε τρεις βασικούς υποψηφίους. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ανεξάρτητος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο ανεξάρτητος με δική του επιλογή. Με δική του επιλογή, είναι απέναντι από το κόμμα του. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Νικόλας Παπαδόπουλος τεκμηρίωσε γιατί τον στηρίζει, γιατί υπέβαλε απέναντι από τον Συναγερμό και τον Αβέρωφ. Άρα, είναι ο υποψήφιος του Νικόλα, του Μαρίνου Σιζόπουλου και της Θεοχάρους. Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα, του κέντρου, των δυνάμεων που μεταξύ τους δεν μιλούν μεταξύ τους αλλά, αυτή η Βαβέλ πολιτικής ασυνεννοησίας και με μηχανισμός επίλυσης διαφορών θα κυβερνήσουν τη χώρα», ανέφερε.

«Ένα από τα προβλήματα σε αυτό τον τόπο», πρόσθεσε, «ήταν ότι μάθαμε τον λαό μας, από την πολιτική ηγεσία μέχρι τον τελευταίο, να πατούν σε δύο βάρκες και να το παίζουν «διπλοπόρτι και τριπλοπόρτι»».

«Πως γίνεται κάποιος να είναι Συναγερμικός, να είναι ανεξάρτητος και υποψήφιος αυτών που έβριζαν και βρίζουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου.

«Ο ΔΗΣΥ, έχει ένα υποψήφιο και αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Ότι κι αν γίνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θα φύγει από την πολιτική», είπε καταληκτικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top