ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάρπαστα τα φωτοβολταϊκα – Ο λόγος που καθυστερεί η εγκατάσταση – «Όσοι εγκρίθηκαν τώρα δεν προλαβαίνουν πριν τον χειμώνα»

Ανάρπαστα τα φωτοβολταϊκα – Ο λόγος που καθυστερεί η εγκατάσταση – «Όσοι εγκρίθηκαν τώρα δεν προλαβαίνουν πριν τον χειμώνα»

Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για τους επόμενους μήνες του Χειμώνα, όσο αφορά τα τιμολόγια της ΑΗΚ.

Σε δηλώσεις της στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι η ΑΗΚ δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει κάποια μείωση στα τιμολόγια όλων των πολιτών, όπως είχε κάνει με το 10% που ίσχυε για 10 μήνες, διότι όπως τόνισε η ίδια «ξεπεράσαμε κάθε οικονομική μας δυνατότητα».

«Με το 10% που εφαρμόσαμε για 10 μήνες στα τιμολόγια όλων των πελατών ανεξαιρέτως δαπανήσαμε 54 εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εντάξουν τα φωτοβολταϊκά στη ζωή τους, αφού τρέμουν στο γεγονός να περιμένουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην ιστοσελίδα μας η κυρία Παπαδοπούλου, «μέχρι τον Ιούλιο του 2022 είχαν γίνει 22 χιλιάδες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ενώ μέχρι 10 του Οκτώβρη 30 χιλιάδες άτομα έβαλαν φωτοβολταϊκα, από τα οποία μόνο οι 4 χιλιάδες δεν είναι οικιακά»

Να σημειωθεί ότι η κυρία Παπαδοπούλου εξήγησε πως «το 2019 έκαναν αίτηση 200 άτομα το μήνα για φωτοβολταϊκά, το 2020-2021 γίνονταν 400 αιτήσεις το μήνα ενώ τώρα πλέον οι αιτήσεις φτάνουν τις 1000 το μήνα»

Μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, ανέφερε πως πρόσφατα το σχέδιο άλλαξε, εξηγώντας ότι «όποιος δεν έχει ταράτσα στο σπίτι του, μπορεί να βάλει φωτοβολταϊκά σε άλλο σημείο της Κύπρου, για παράδειγμα αν έχει κάποιο χωράφι, και με μετρητές να πιάνει στο σπίτι του»

«Αυτό το σχέδιο δεν γίνεται ακόμη για τα καταστήματα, αλλά σύντομα θα προωθηθεί από το Υπουργείο Εμπορίου και για αυτά», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας η κυρία Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη παραλαβή και εξέταση αιτήσεων για φωτοβολταϊκά λόγω του μειωμένου αριθμού προσωπικού.

«Δουλεύουν και Σάββατα και Κυριακές και δεν προλαβαίνουν τις αιτήσεις, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τριπλάσιο αριθμό πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν, που δεν υπήρχε τόση ζήτηση μέσα σε ενάμιση μήνα γινόταν η εγκατάσταση, τώρα όμως θέλει 4-5  μήνες να μπουν τα φωτοβολταϊκά αν είναι τυχεροί. Αυτοί που εγκρίθηκαν τώρα , πριν τον χειμώνα δεν θα προλάβουν», κατέληξε.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top