Βρετανία: Διαδηλώνουν κατά του Brexit - Θέλουν να επιστρέψουν στην ΕΕ - Δείτε βίντεο

Βρετανία: Διαδηλώνουν κατά του Brexit  - Θέλουν να επιστρέψουν στην ΕΕ - Δείτε βίντεο

Την ώρα που το πολιτικό «θερμόμετρο» στη Βρετανία είναι στα ύψη με το «βλέμμα» στην ερχόμενη εβδομάδα που θα αποφασιστεί ο πρωθυπουργός που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τη Λιζ Τρας, οι Βρετανοί θυμήθηκαν το Brexit και διαδηλώνουν κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Κόσμος λοιπόν, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/10), δύο ημέρες μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, πήρε τις βρετανικές σημαίες και τα πανό και πήγε στην Πλατεία Τραφάλγκαρ για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Επιστροφή στην ΕΕ» έγραφαν τα συνθήματα των Βρετανών.

Δείτε βίντεο:

 

 

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε το 2016, με δημοψήφισμα όπου το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της εξόδου με 51,9%. Έτσι, στις 29 Μαρτίου 2017, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει σίγουρα την ΕΕ και ξεκίνησε η διαδικασία του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός νόμου που ασχολείται με τις χώρες που εγκαταλείπουν την ΕΕ.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η σκληρή απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ: Η Ευθύνη απέναντι στην κατοχή και η υποκρισία απέναντι στη σιωπή

Η σκληρή απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ: Η Ευθύνη απέναντι στην κατοχή και η υποκρισία απέναντι στη σιωπή

Η ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, από το βήμα της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν ήταν απλώς μια τοποθέτηση αρχών για το Κυπριακό. Ήταν μια μετωπική επίθεση κατά της υποκρισίας, όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και του ίδιου του ΟΗΕ, που εδώ και χρόνια σιωπά, ανέχεται ή “ακούει” χωρίς να αντιδρά απέναντι στη διχοτομική ρητορική της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE