ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση Λουρουτζιάτη ζητά το ΑΚΕΛ – Συνεταίρος με εταιρία που ανέλαβε το αποχετευτικό Λάρνακας

Την παραίτηση Λουρουτζιάτη ζητά το ΑΚΕΛ – Συνεταίρος με εταιρία που ανέλαβε το αποχετευτικό Λάρνακας

Στην εταιρία AGI Cargo Village Ltd ήταν μέχρι και τον Μάιο συνέταιροι ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος του ΣΑΛ Ανδρέας Λουρουτζιάτης με την εταιρία Iacovou Brothers Constructions, η οποία κέρδισε επί προεδρίας Λουρουτζιάτη στο ΣΑΛ συμβόλαια για το αποχετευτικό της πόλης.

Από την άλλη πλευρά το ΑΚΕΛ Λάρνακας με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λάρνακας:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.
Η αστυνομία πρέπει να διερευνήσει μέχρι τέλους την υπόθεση και με την ολοκλήρωση των ερευνών να κατανεμηθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.
Όσον αφορά στην πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, προσδοκούμε στη σύντομη και ενδελεχή έρευνα από την αστυνομία.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Δημάρχου στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας,  θεωρούμε απαράδεκτη τη μη αποκάλυψη εκ μέρους του, των επιχειρηματικών σχέσεων του με τους εργολάβους του έργου, πριν και κατά την ημερομηνία λήψης αποφάσεων εκ μέρους του Συμβουλίου που είχαν σχέση με το έργο.

Στη βάση της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων με τη συμμετοχή και του ιδίου του Δημάρχου, για την παύση του Νομικού Συμβούλου του ΣΑΛ ένεκα σύγκρουσης συμφερόντων, ζητούμε την άμεση αποχή του Δημάρχου από τα καθήκοντα τους ως Πρόεδρος του ΣΑΛ.
Σε περίπτωση που ευσταθούν όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα σε σχέση με τη συμμετοχή του Δημάρχου, ως συνεταίρου σε εταιρεία με εργολάβους του έργου, τότε οφείλει να υποβάλει αμέσως την παραίτηση του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top