ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εντοπίστηκε μεταλλικό αντικείμενο στις Κεντρικές Φυλακές - Έρευνες για τη δολοφονία του 41χρονου

Εντοπίστηκε μεταλλικό αντικείμενο στις Κεντρικές Φυλακές - Έρευνες για τη δολοφονία του 41χρονου

Βασανιστικό θάνατο είχε ο 41χρονος κρατούμενος Tansu Cidan, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές, το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου.

Σημερινό (01/11), δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αναφέρει ότι εντοπίστηκε στο χώρο των μαγειρείων των φυλακών ένα μεταλλικό αντικείμενο, που πιθανόν να πρόκειται για εξάρτημα ανεμιστήρα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ξύλινα «πόδια» βρέθηκαν σε διάφορους χώρους της πτέρυγας που έγινε η δολοφονία, ενώ φαίνεται να προέρχονται από το ξυλουργείο των Φυλακών.

Ο εντοπισμός του μεταλλικού αυτού αντικειμένου έγινε χθες Δευτέρα (31/10), μετά από πληροφορία που ήρθε σε γνώση της διεύθυνσης των Φυλακών και αμέσως έφτασαν στο σημείο μέλη του ΤΑΕ με σκοπό να διεξάγουν τις απαραίτητες έρευνες, ενώ όλα τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν οδηγήθηκαν στην υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών για να διαπιστωθεί αν συνάδουν με τα τραύματα που έφερε στο σώμα του ο 41χρονος.

Υπενθυμίζουμε ότι όσο αφορά στη νεκροτομή επί της σορού του 41χρονου, ο θάνατος του σύμφωνα με τους Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου, προήλθε από κακώσεις σώματος ενώ παραλήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, χθες Δευτέρα, έξι πρόσωπα που υπηρετούν στις Κεντρικές Φυλακές, τόσο για την υπόθεση της δολοφονίας του 41χρονου κατάδικου στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όσο και σε σχέση με παραλείψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Επ' Αδεία στο Προεδρικό Μέγαρο, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου είπε πως έχει ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα και είχε η ίδια τύχει ενημέρωσης το πρωί συνάντηση από τη διευθύντρια των Φυλακών.

Όπως είπε, έχει υποβληθεί εισήγηση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα σε σχέση με την υπόθεση, πέντε δεσμοφύλακες και ένας λοχίας για τη διερεύνηση πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων, καθώς από μαρτυρίες και εξετάσεις διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις σχετικά με την εκτέλεση περιπολιών στις Κεντρικές Φυλακές.

Παράλληλα, είπε η κ. Δράκου, θα προχωρήσει και θα διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να διερευνήσει το θέμα τυχόν διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους είπε πως στο πλαίσιο της έρευνας θα προχωρήσει και στην πειθαρχική δίωξη τεσσάρων μελών του προσωπικού για θέματα που δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά προκύπτουν παραλείψεις των μελών σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι για έχουν εκδοθεί οκτώ εντάλματα σύλληψης βάσει στοιχείων από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών. Και τα οκτώ πρόσωπα είναι κατάδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top