Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου - Επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών

Απεργία στο αεροδρόμιο Πάφου - Επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών

Σε στάση εργασίας κατέρχονται από νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου, ενώ σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο με τη συμμετοχή των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και των εμπλεκομένων εταιρειών συζητούσε το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport έχουν κατέλθει σε αυθόρμητη στάση εργασίας ενόψει της συνεδρίας στο Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάληψη της επίγειας εξυπηρέτηση από νέα εταιρεία στη Λάρνακα και πρόκειται να ξεκινήσει στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, «από ό,τι φαίνεται η νέα εταιρεία δεν πρόκειται να εφαρμόσει τους κανονισμούς τους οποίους έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταφορών ούτε τη συλλογική σύμβαση». Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως έγιναν συνεντεύξεις από τη νέα εταιρεία χθες Τρίτη στο πλαίσιο των οποίων τους λέχθηκε ότι θα τους γίνει μείωση μισθών κάτι που αντιβαίνει, όπως είπε, τόσο τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υποχρεούται να εφαρμόσει όσο και το διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο μιλά για μεταφορά των υπαλλήλων με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

Από την απεργία επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής.

Εργαζόμενοι που κατήλθαν στην αυθόρμητη στάση εργασίας ανέφεραν πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απωλέσει αεροπορικές εταιρείες, που εξυπηρετούσε και ο νέος πάροχος, που ανέλαβε την επίγεια εξυπηρέτηση δεν προτίθεται να συνεχίσει την εργοδότηση τους με τα ίδια ωφελήματα.

Οι συντεχνίες επιμένουν ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων θα πρέπει να θέσει τέτοιες δεσμεύσεις, έτσι ώστε να απορροφούν το προσωπικό σε περίπτωση πλεονασμού από άλλες εταιρείες.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με το πιο πάνω θέμα ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Για το θέμα του Αεροδρομίου της Πάφου, οι 28 μόνιμοι μη εποχιακοί εργαζόμενοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεχίσουν την εργοδότησή τους, θα προσληφθούν με τους ίδιους όρους εργοδότησης και με καθεστ΄πως συνέχισης της εργοδότησής τους.

2. Για το θέμα του Αεροδρομίου της Λάρνακας, η συζήτηση συνεχίζεται με σκοπό το θέμα να διευθετηθεί στην ίδια βάση στις αμέσως επόμενες μέρες με στόχο την κατάληξη μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Έληξε η στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Έληξε λίγο μετά τις 19:00 η στάση εργασίας των εργαζομένων σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου Πάφου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πάφου Πέτρο Δημοσθένους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε κατά τη σύσκεψη, «στο αεροδρόμιο της Πάφου και οι 28 ενδιαφερόμενοι για να εργαστούν με την νέα εταιρεία θα προσληφθούν ακριβώς με τους ίδιους όρους που είχαν με τον παλιό τους εργοδότη, καθώς και θα εφαρμοστούν οι συμβάσεις και τα ωφελήματα που είχαν μέχρι σήμερα».

Πέραν τούτου, συνέχισε ο κ. Δημοσθένους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες 2-3 ημέρες με χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Δευτέρα έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση στα πρότυπα της συμφωνίας για την Πάφο.

Η σύσκεψη άρχισε στις 14:30 της Τετάρτης, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και εκπροσώπων των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Πάφου, όπως και της πολιτικής αεροπορίας.

Παρά τις εκκλήσεις μας είπε ο κ. Δημοσθένους το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport κατήλθε σε αυθόρμητη στάση εργασίας η οποία διάρκεσε μέχρι τη λήψη της απόφασης, δηλαδή μετά τις 19:00 της Τετάρτης.

Έχοντας υπόψη την εξέλιξη της θετικής κατάληξης κατά τη σύσκεψη, είπε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου «ενημερώσαμε τους τοπικούς μας αντιπροσώπους στο αεροδρόμιο Πάφου και κατόπιν τούτου ανέστειλαν την στάση εργασίας τους».

Προσπάθεια μας, συνέχισε, είναι να βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα αεροπλάνα τα οποία είχαν σταθμεύσει στο αεροδρόμιο Πάφου και οι επιβάτες τους.

Τέλος, ο κ. Δημοσθένους απολογήθηκε για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, προσθέτοντας ωστόσο πως η στάση εργασίας έγινε μετά το αδιέξοδο που είχε προκύψει στις διαπραγματεύσεις και το προσωπικό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατόπιν τούτου, οι επιβάτες που είχαν παραμείνει εντός αεροσκάφος για δύο και πλέον ώρες, απεγκλωβίστηκαν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας. Από τη στάση επηρεάσθηκαν πέραν των 15 πτήσεων, κυρίως από και προς βρετανικά αεροδρόμια, αφού η Τετάρτη είναι από τις μέρες αιχμής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό θανατηφόρο: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές στις σορούς των δυο θυμάτων - Πού οφείλεται ο θάνατος του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου και του Piotr Wajdak

Σπαράζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του άτυχου Πέτρου Ελευθερίου: «Έφυγες αγάπη μου και μας άφησες μόνους. Εμένα, τον Ξενοφών σου και την Γεωργία σου»

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο Ξενοφών Καλλής - Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων

Τουρκία: Τρομακτικό βίντεο από τροχαίο με λεωφορείο - Οι επιβάτες εκτοξεύτηκαν στον αέρα - 5 τραυματίες

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωποΑπόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών, με φερόμενο ως δράστη 34χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου και θύμα 31χρονο κάτοικο επίσης χωριού της επαρχίας Πάφου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top