ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριστικά εκτός νοσηλευτηρίων του ΓεΣΥ από αύριο όσοι γιατροί δεν είναι στο Σύστημα

Οριστικά εκτός νοσηλευτηρίων του ΓεΣΥ από αύριο όσοι γιατροί δεν είναι στο Σύστημα

Οριστικά εκτός νοσηλευτηρίων που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, θα βρεθούν από αύριο Παρασκευή (4/11) όσοι γιατροί εργάζονται σε αυτά, αλλά δεν έχουν συμβληθεί ακόμη με το Σύστημα.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την σημερινή (3/11) διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ένας εκ των επηρεαζομένων ιατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) υπέβαλε ένσταση και δόθηκε χρόνος για να υποβληθεί γραπτώς μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.

Παρότι, όμως, το Δικαστήριο δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας της προσφυγής, ΟΑΥ και Υπουργείο Υγείας δεν προτίθενται να προχωρήσουν με την έκδοση νέας εγκυκλίου ώστε να δοθεί νέα παράταση στους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ, για ενδονοσοκομειακές πράξεις εντός των νοσηλευτηρίων που είναι συμβεβλημένα με το Σύστημα. Αυτό συνεπάγεται ότι, από αύριο (4/11) όλοι οι γιατροί που εργάζονται σε νοσηλευτήρια εντός ΓεΣΥ και δεν είναι συμβεβλημένοι με το Σύστημα.

Σε ανάρτησή της, πάντως, στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία τονίζει: «Δεδομένης της σημερινής απόφασης του αρμόδιου Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα για προσωρινό διάταγμα, αναμένουμε ότι επιτέλους ο ΟΑΥ, μετά από 2 χρόνια ανοχής στην παρανομία, θα συμμορφωθεί ο ίδιος και θα απαιτήσει και από τα εντός ΓεΣΥ Νοσηλευτήρια να συμμορφωθούν με το Νόμο».

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναδημοσιεύοντας το tweet αναφέρει: «Αναδείξαμε την παρανομία από τις 15.7.2020 και το γεγονός ότι αυτή αντιστρατευόταν τη βασική αρχή του νόμου για ένα καθολικό σύστημα που θα παρέχει σ'όλους ισότιμη μεταχείριση. Έκτοτε ο ΟΑΥ ροκάνιζε το χρόνο επιτρέποντας στα νοσηλευτήρια το "διπλοπόρτι" εν είδει πολυασφαλιστικού».


Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΥ

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΟΑΥ αναφλερει, «στα πλαίσια της πιο πάνω αγωγής καταχωρήθηκε από τον Ενάγοντα (ο οποίος είναι ιατρός μη εγγεγραμμένος στο ΓεΣΥ) αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο αιτείτο αναστολή της εν λόγω απαγόρευσης μέχρι την εκδίκαση της αγωγής. Σήμερα, η αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος ήταν ορισμένη ενώπιον του Δικαστηρίου όπου και αποφασίστηκε να δοθεί στους νομικούς συμβούλους του Οργανισμού χρόνος για ετοιμασία της ένστασής τους».

Συνεπώς, προσθέτει, το Δικαστήριο δεν έλαβε ακόμη καμία απόφαση σε σχέση με την έκδοση ή μη προσωρινού διατάγματος. Η αίτηση έχει οριστεί για ακρόαση στις 24 Νοεμβρίου 2022.

Παράλληλα ο ΟΑΥ διευκρινίζει πως, η Εγκύκλιος του Οργανισμού για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, στην οποία τίθεται η απαγόρευση στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς ισχύει και επομένως η περίοδος προσαρμογής και το εύλογο χρονικό διάστημα που δόθηκε για πλήρη συμμόρφωση έχει λήξει.

Καταλήγοντας, ο Οργανισμός αναφέρει ότι, παραμένει προσηλωμένος στο έργο του και στη διατήρηση της φιλοσοφίας και του κοινωνικού χαρακτήρα του ΓεΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top