ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων - Όσα συζητήθηκαν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων - Όσα συζητήθηκαν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Υπ. Υγείας με τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής με σκοπό να συζητήσουν πιθανές λύσεις για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπ. Υγείας δήλωσε ότι: «τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση όσον αφορά στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Σήμερα είχαμε μια σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους επιστήμονες της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Δόθηκε η ευκαιρία στους επιστήμονες να ενημερωθούν με περισσότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στις νοσηλείες και στον αριθμό των κρουσμάτων. Έγινε μια εξαιρετική συνάντηση ανάμεσα στην Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και συμφωνήσαμε στα ακόλουθα βήματα: Θα επικεντρωθούμε στην προώθηση του εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60 ετών και ειδικά στα άτομα που είναι στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, άρα θα αναλάβει δράση το Υπουργείο Υγείας μαζί με την Επιτροπή Εμβολιασμών να προωθηθεί ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, όπως επίσης θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες, όπου είχαμε αρκετή επιτυχία πέρσι, και συγκεκριμένα σε χωριά όπως την Πάχνα και το Παλαιχώρι. Επίσης συμφωνήσαμε να σταλεί ένα ενημερωτικό δελτίο στους προσωπικούς ιατρούς όσον αφορά στα αντιιικά φάρμακα, που όπως φαίνεται αυτά τα αντιιικά φάρμακα δεν χορηγούνται στους ασθενείς έγκαιρα, όπως επίσης και να ενημερώσουμε τους προσωπικούς ιατρούς πως πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς άνω των 60 και τους ευάλωτους ασθενείς τους πως πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση, ώστε να μην έχουμε περισσότερες νοσηλείες. Αυτά ήταν τα σημαντικά που είπαμε σήμερα. Το Υπουργείο Υγείας βλέπει την εικόνα καθημερινά, δεν εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστούμε με την 4η δόση».

Εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής  Γιώργος Νικολόπουλος ανέφερε ότι: «σήμερα ήταν μια πραγματικά εξαιρετική συνάντηση, ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την πρόσκληση. Ανταλλάχθηκαν απόψεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σε κάθε περίπτωση επαγρύπνηση. Υπάρχουν παρεμβάσεις οι οποίες εστιάζουν στον εμβολιασμό, στα αποτελεσματικά φάρμακα, και ευελπιστούμε πως μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top